Catalunya Diari

Arriba un grup electrogen a Àreu, mentre Alins segueix sense llum

Un helicòpter havia d'atansar els operaris al punt de l'avaria, però la manca de visibilitat ho ha impedit

Un camió descarregant un grup electrogen a Àreu, al Pallars Sobirà
Aquest municipi fa més de 30 hores que està sense electricitat ni telèfon | LleidaDiari.cat

Aquest dijous ha arribat un grup electrogen a Àreu, al Pallars Sobirà, per donar subministrament elèctric al poble, que portava des de les 7 hores del dimecres sense llum. Mentrestant, els veïns d'altres pobles com Alins, Araós o Ainet de Besant hauran d'esperar a la reparació de les avaries, localitzades en punts de molt difícil accés.

Aquest dijous, un helicòpter havia d'atansar els operaris al punt de l'avaria, però la manca de visibilitat ho ha impedit. Caminant fins a aquest punt els tècnics hi tenen més de dues hores de camí. L'alcalde d'Alins ha lamentat que només s'hagi portat un grup electrogen a Àreu i es descarti fer-ne arribar més per recuperar la llum a tots els pobles del municipi.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La manca de llum ha obligat a tancar l'escola d'Alins

La manca de llum ha obligat a tancar l'escola d'Alins, però el que més preocupa als alcaldes és la gent gran que viu en aquests nuclis i no tenen ni subministrament elèctric ni telèfon. L'alcalde d'Alins, Manel Pérez, ha explicat que entre els pobles es comuniquen gràcies a les emissores de la Societat de Caçadors del municipi. En cas de voler fer trucades de mòbil s'han de desplaçar fins al nucli de Llavorsí, a uns 15 quilòmetres d'Alins.

Aquests dijous a primera hora, la carretera d'accés a Àreu i Alins acumulava neu a la via, fet que ha dificultat el trànsit del camió que transportava el grup electrogen a Àreu. Pérez s'ha mostrat molest perquè només s'hagi pensat a portar-lo a Àreu i no estigui previst desplaçar-ne a les altres poblacions del municipi sense llum. Els veïns confien a recuperar la normalitat aviat i lamenten el mal estat de les línies elèctriques i la manca de manteniment que ha portat a aquesta situació. Aquest no és el primer cop que es queden sense llum al municipi per la neu.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari