Catalunya Diari

Arxivada la causa contra una monitora per la mort d'un nen a la piscina d'un club de les Borges

El desembre de 2018 la fiscalia de menors va arxivar la causa contra el monitor que era menor d'edat

El jutjat d'Instrucció número 2 de Lleida ha arxivat de forma definitiva la causa contra una monitora per la mort d'un nen de 7 anys a la piscina del Club de Tennis de les Borges Blanques el 16 d'agost de 2018.

Segons ha comunicat l'advocat de la monitora, Pau Simarro, el jutge ha determinat acordar el sobreseïment lliure de la monitora perquè els informes forenses han demostrat la mort del menor no va ser per ofegament sinó que «el petit va perdre la vida perquè tenia una cardiopatia congènita». 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La fiscalia ja va arxivar el desembre de 2018 la causa contra l'altre monitor

La fiscalia ja va arxivar el desembre de 2018 la causa contra l'altre monitor que hi havia quan van passar els fets, que era menor d'edat. Simarro està «satisfet» per la resolució i diu que «s'ha fet justícia». Segons Simarro, el jutge ha determinat que la monitora no va cometre cap delicte ni incórrer en cap acte d'irresponsabilitat quan es va morir el menor de 7 anys a la piscina del Club de Tennis de les Borges Blanques.

En aquest sentit, assenyala que la interlocutòria indica que els informes forenses demostren que el menor tenia una cardiopatia congènita i a causa d'aquesta «va perdre la vida dins d'un medi aquàtic, però no per causa d'ofegament o perquè ningú fes cap acte imprudent».

Estava fent un curset de natació quan es va morir

La víctima, natural dels Omellons (Garrigues), estava fent un curset de natació quan es va morir i es va obrir una causa penal contra dos monitors que estaven al càrrec dels nens que feien l'activitat. El desembre de 2018 la fiscalia de menors va arxivar la causa contra el monitor que era menor d'edat, ja que va considerar que no tenia responsabilitat.

El jutjat d'Instrucció número 2 però, va mantenir la investigació a l'altra monitora, major d'edat, per un delicte d'homicidi imprudent, que ara s'ha arxivat. Simarro s'ha mostrat satisfet per la resolució perquè creu que «s'ha fet justícia», ja que «ningú va voler la mort del petit però ningú la va poder impedir» davant una activitat que «s'estava desenvolupant amb totes les mesures de seguretat i sense cap imprudència per part de ningú».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari