Catalunya Diari

Arxiven la causa per desobediència contra 4 caps dels Mossos de Lleida per l'1-O

Decideix arxivar la causa de manera provisional i no lliure com demanava una de les defenses

Imatge d'arxiu de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Lleida | Mossos d'Esquadra

L'Audiència de Lleida ha arxivat provisionalment la causa per desobediència contra quatre caps dels Mossos d'Esquadra responsables de l'operatiu de l'1-O a Lleida.

La Sala ha desestimat el recurs d'apel·lació presentat per la fiscalia contra la interlocutòria del jutjat d'instrucció número 4 de Lleida que va ordenar el sobreseïment del cas per desobediència. El ministeri públic considerava que encara hi havia diligències per practicar per completar la instrucció i determinar si es van cometre els delictes no només de desobediència, sinó també de falsedat i revelació de secrets.

No hi ha «prou indicis», segons la Sala

L'Audiència, però, conclou, com ja ho va fer el jutge d'instrucció que tot i que l'actuació dels Mossos no va ser «efectiva» per poder donar compliment de la interlocutòria del TSJC que obligava a impedir la celebració de l'1-O, no hi ha «prou indicis» per considerar acreditat el delicte.

L'Audiència de Lleida, així, decideix arxivar la causa de manera provisional i no lliure com demanava una de les defenses, ja que entén que existeixen altres procediments penals oberts amb relació als fets de l'1-O i per tant, no es pot descartar una indecència eventual futura en el resultat de la causa actual.

La causa es basava en un informe de la Guàrdia Civil d'uns 500 folis

La causa es basava en un informe de la Guàrdia Civil d'uns 500 folis (amb documentació a part) elaborat amb informació extreta dels telèfons, correus electrònics i documentació intervinguda a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Lleida quan la Guàrdia Civil hi va entrar el 19 d'octubre i el 2 de novembre del 2017.


Comentaris

envia el comentari