Catalunya Diari

Arxiven la causa contra els socorristes de la piscina de Tàrrega on va morir un nen

El petit no sabia nadar i no duia cap flotador
Imatge d'un salvavides a la piscina | Pixabay

L'Audiència de Lleida ha arxivat definitivament la causa penal oberta per homicidi imprudent contra els socorristes de les piscines municipals de Tàrrega on va morir ofegat un nen de sis anys el 23 de juny de 2018. La Sala desestima el recurs presentat per l'advocat dels pares del menor, que consideren que no s'han investigat prou els fets, i confirma la interlocutòria del 10 de gener de 2019 del jutjat 1 de Cervera.

 

Així, entén, tal com també demanava la fiscalia, que no existeixen indicis racionals per concloure que la causa de la mort del nen fos una desatenció de les obligacions dels socorristes ni de cap altre responsable. La interlocutòria de l'Audiència, que no admet recurs, conclou que els socorristes estaven capacitats per dur a terme la seva feina i van actuar de manera correcta des del moment que es va donar la veu d'alarma.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'advocat considera que no van actuar de manera diligent

L'advocat dels pares argumentava en el seu recurs que els socorristes de la piscina municipal de Tàrrega no van actuar de manera diligent i no entenia que s'hagués acordat el sobreseïment provisional del cas sense haver pres declaració com a investigats als socorristes ni a testimonis, com usuaris de la piscina o el personal de l'Ajuntament.

 

La Sala però, entén que les diligències fetes van ser suficient i coincideix amb el jutjat d'instrucció i la fiscalia en què la mort del nen no té el seu origen en una desatenció de les obligacions per part dels socorristes ni de cap altre responsable de les instal·lacions. A més, recull que en cas que existís alguna negligència per part dels socorristes, els fets s'haurien de denunciar per via civil, i no penal.

 

Segons recull al seu escrit, el nen, T.S.B, veí de Tàrrega i nacionalitat espanyola, va anar a la piscina amb els seus germans, un d'ells major d'edat. El petit no sabia nadar i no duia cap flotador. En el moment dels fets estava jugant amb un altre nen en una part de la piscina que no cobria i el germà gran no es va adornar del que estava passant fins que va veure que el treien de l'aigua.

 

En el moment dels fets hi havia 3 socorristes

En el moment dels fets hi havia 3 socorristes i unes 200 persones a la piscina i els que van treure el nen de l'aigua i van avisar els socorristes van dir que no havien sentit crits i que l'actitud dels socorristes era «curosa» tot i que en aquells moments estaven mirant cap a l'altra piscina, recull la interlocutòria, que afegeix que el van intentar reanimar entre els socorristes i tres banyistes que eren metges, sense aconseguir-ho.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari