Catalunya Diari

L'Audiència de Lleida ratifica la condemna de 6 mesos de presó a Pablo Hasel per agredir un periodista

La sentència confirma de forma íntegra la que va dictar el jutjat Penal que va jutjar el març de 2020

L'Audiència de Lleida ha ratificat aquest dijous en apel·lació la condemna al raper Pablo Hasel a sis mesos de presó per agredir i provocar lesions a un periodista de TV3. Els fets van tenir lloc durant una tancada d'estudiants al despatx del rector de la Universitat de Lleida (UdL), el 2 de juny de 2016.

Segons l'Audiència, Hasel, que ja està a la presó de Ponent per les condemnes per les lletres de les seves cançons, haurà de complir també aquests sis mesos més per un delicte de lesions i també haurà de fer front a una indemnització de 12.150 euros a la víctima. Aquesta sentència confirma de forma íntegra la que va dictar el jutjat Penal número 1 el 31 de març de 2020.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons la sentència, el jutge va considera provat que Hasel va empènyer, insultar i ruixar amb un líquid de neteja el periodista que cobria la notícia de la tancada i a més a més li va causar lesions. Ara l'Audiència ratifica la condemna de sis mesos de presó per aquestes lesions i també la multa de 5.400 euros per un delicte de coaccions.

Pla curt on es pot veure al raper Pablo Hasel conduït pels Mossos d'Esquadra al cotxe policial després de la seva detenció al Rectorat de la UdL
L'Audiència de Lleida ratifica la condemna de 6 mesos de presó a Pablo Hasel per agredir un periodista | LleidaDiari.cat

La sentència també condemna per un delicte de coaccions a tres acusats més

La sentència també condemna per un delicte de coaccions a tres acusats més i els imposa la mateixa multa de 5.400 euros per haver impedit que els periodistes gravessin tapant-los les càmeres amb les mans o amb roba, insultant-los i impedint-los l'entrada al despatx.

Els fets van tenir lloc el 2 de juny de 2016 al despatx del rector de la UdL quan els mitjans de comunicació van intentar cobrir una protesta de treballadors i professors de la universitat contra l'ocupació del despatx del rector per part d'estudiants i joves i hi va haver un enfrontament amb alguns periodistes que estaven cobrint la notícia que van rebre empentes i se'ls va llençar líquids.

Després dels fets ocorreguts al despatx del rector de la UdL, dos redactors de TV3 van presentar una denúncia a la policia per agressions, ja que segons es podia veure en diverses imatges enregistrades per altres mitjans i també per telèfons mòbils, se'ls va impedir gravar la protesta cobrint-los amb jaquetes i també fent-los empentes per fer-los fora del lloc.

Un altre periodista, un fotògraf del diari 'Segre', va rebre una empenta i va caure damunt d'una taula del despatx. Posteriorment li van ruixar el clatell amb vinagre. També TV3 va denunciar danys a la seva seu de Lleida, que va aparèixer amb pintades i vidres trencats dies després.


Comentaris

envia el comentari