Catalunya Diari

L'exlíder de Vox a Lleida seguirà en presó provisional per risc de fuga

La Sala considera que, en cas de ser posat en llibertat, podria actuar contra els denunciants discapacitats per canviar el seu testimoni

L'exlíder de Vox a Lleida
L'exlíder de Vox a Lleida | Facebook

L'Audiència de Lleida ha decidit mantenir la presó provisional per l'exlíder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, per risc de fuga. Segons han confirmat fonts judicials, la Sala també ha considerat que Ortiz Cambray, en cas de ser posat en llibertat, podria actuar contra els denunciants discapacitats per canviar el seu testimoni.

Aquesta decisió arriba després que l'advocat de la defensa presentés un recurs a la decisió de la jutgessa de guàrdia que va decretar la presó provisional, incomunicada i sense fiança el passat 8 de març. Ja en el seu moment, l'advocat va explicar que recorreria la decisió a l'entendre que no hi havia proves que demostressin que l'acusat hagués tingut accés carnal amb les víctimes.

Per la seva banda, va afegir, que les úniques proves al respecte era el testimoni dels denunciants.

  

No obstant això, Ortiz Cambray sí que va confessar durant la seva declaració als jutjats de guàrdia que havia demanat missatges i vídeos de contingut sexual als dos nois discapacitats a canvi de lliurar-los diners.

Ortiz està a la presó des del passat 8 de març

El jutjat d'instrucció 3 de Lleida va decretar el passat 8 de març presó provisional i sense fiança per José Antonio Ortiz, l'exlíder del partit ultradretà VOX que aquella mateixa setmana va ser acusat d'haver comès un delicte sexual contra dues persones discapacitades. La causa contra Ortiz està oberta per delictes d'abús sexual i pornografia sobre persones discapacitades. 

Acusat d'abusar de dues persones amb discapacitat

La setmana de la seva detenció, Ortiz va assistir a una de les entrevistes que es va produir entre una de les víctimes i un professional especialitzat, la qual va tenir lloc a l'Oficina d'Atenció a la Víctima. Després, va ser traslladat a comissaria, on va passar la nit. En aquell moment, les autoritats estaven investigant dues denúncies a càrrec de la Fundació ALOSA per presumptes delictes sexuals comesos a persones amb discapacitat que formen part d'aquesta entitat.

Amb tot, els Mossos d'Esquadra intentaven esbrinar si existien més víctimes que hagin patit abusos similars, i també si Ortiz els pagava a canvi d'aquestes pràctiques sexuals. Aquesta suposició es va confirmar quan ell mateix ho va admetre durant la seva declaració davant la jutgessa de guàrdia el passat 8 de març.


Comentaris

envia el comentari