Catalunya Diari

Augmentaran un 1,6% el preu de les autopistes catalanes

L'increment s'aplicarà a partir de l'1 de gener del 2018
Peatge de la Jonquera
Augmenten els preus dels peatges a Catalunya | Ajuntament de La Jonquera

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat un augment en els preus dels peatges que conformen les rutes d'autopistes i túnels que estan sota la titularitat de la Generalitat de Catalunya. D'aquesta manera, a partir de l'1 de gener del 2018, aquestes vies veuran el seu cost incrementat en un 1,6%, el corresponent a l'Índex de Preus al Consumidor.

D'aquesta manera, les carreteres que resultaran afectades per aquesta modificació en el seu preu són la C-32, la C-33 i la C-16, en la qual també s'inclourà un increment en els túnels que la conformen. D'altra banda, alguns indrets, com és el cas de l'accés a Premià i Sant Andreu, no veuran cap modificació en el cost dels seus peatges.

Les autopistes més cares de Catalunya

Amb les noves tarifes, l'autopista del Túnel del Cadí continuarà sent la més cara de les infraestructures catalanes, la qual pujarà el valor dels 11,64 euros que costa actualment, als 11,82 euros a partir del 2018, patint un augment de l'1,55%, el qual surt representat en una pujada del preu de 0,18 cèntims d'euro.

 

Seguidament, trobarem la barrera de Manresa com el segon peatge més car de la regió. Ubicat a la C-16, es cobrarà els dissabtes, diumenges i altres festius a 7,84 euros el viatge. Finalment, serà el peatge de Vallcarca, a la C-32, el que completarà el podi de carretes amb preu més elevat a Catalunya, registrant un cost de 6,78 euros.

 

Entre altres vies recurrentment transitades, trobem el túnel de Vallvidrera, el qual puja set cèntims i costarà 4,25 euros, el peatge situat a Cubelles, que es col·locarà a 4,05 euros el viatge, el d'Arenys, que es situarà en 2,3 euros, el de Vilassar, el qual augmentarà fins a 1,39 euros i el de Mollet del Vallès, que posarà el seu preu a 1,33 euros.Comentaris

envia el comentari