Catalunya Diari

L'Aula de Teatre de Lleida es posa a disposició de fiscalia per depurar responsabilitats

El centre assegura que quan es va assabentar de les denúncies va atendre les víctimes sense qüestionar els fets

Imatge d'arxiu d'una dona plorant
Les noies eren menors d'edat quan van patir els abusos | Pexels

L'Aula de Teatre de Lleida nega ser coneixedora abans de 2019 dels abusos sexuals de dos professors destapats per l'Ara', i ha assegurat que tan bon punt se'n van assabentar van contactar amb la Paeria per «gestionar el benestar» de les noies.

En un comunicat responen així la Paeria, que es planteja revisar la concessió administrativa del centre per «assumir-ne el control» perquè creu que les informacions publicades «evidencien que les persones responsables en aquell moment eren coneixedores dels fets i no van actuar». L'Aula afirma que no és així i que van atendre les denunciants «sense qüestionar els fets». A més, el centre avala que la Paeria porti el cas a fiscalia i s'ha posat a la seva disposició perquè «es depurin responsabilitats».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Reclama que «s'esbrinin de forma clara» els fets

L'Aula dóna «tot el suport» a les denunciants i reclama que «s'esbrinin de forma clara» els fets. D'altra banda, remarquen que des del maig de 2019 fins a l'abril del 2020 s'ha redactat un protocol de prevenció i actuació en cas d'abusos sexuals, conjuntament amb experts i revisat per psicòlogues de l'Àrea de la Dona de l'Ajuntament de Lleida. En aquest sentit, també assenyalen que tot el professorat, gerència i l'associació s'ha format per poder detectar situacions d'abusos o indicis que podrien ocultar-los, una formació que diuen que ha estat continuada.

També destaquen que estan esperant que es posi en marca l'aplicació B-Resol, aturada pel coronavirus, perquè es puguin exposar de manera directa i anònima situacions semblants viscudes o conegudes i puguin prendre's les mesures oportunes. «Continuarem lluitant per tal que aquestes situacions no es tornin a produir ni a casa nostra ni enlloc, i ens sumem a les peticions perquè no prescriguin aquesta mena de delictes», manifesten. A més, lamenten que «els fets ocorreguts puguin eclipsar tota la feina feta» per part de l'Aula. L'Ara' va publicar aquest dissabte un reportatge amb desenes de testimonis que van denunciar abusos sexuals per part de dos professors de l'Aula durant vint anys. Totes les víctimes tenien entre 15 i 18 anys.


Comentaris

envia el comentari