Catalunya Diari

Àustria confina de nou tots els seus habitants a partir del dilluns 22

La vacunació serà obligatòria a tot el territori austríac a partir del febrer

Àustria confinarà tota la població a partir d'aquest dilluns, 22 de novembre durant un mínim de 10 dies i amb un termini màxim de 20, segons han informat diferents mitjans austríacs de comunicació, els quals asseguren que la decisió s'ha pres en una reunió liderada pel canceller federal, Alexander Schallenberg.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A més a més, el govern del país centreeuropeu també ha decidit fer obligatòria la vacunació per a tothom a partir del mes de febrer. La decisió arriba després que el cap de setmana passat es decretés el confinament només per a les persones no vacunades a tot el país i que les regions on han crescut més els contagis ja haguessin anunciat diferents confinaments generals als seus respectius territoris. A Àustria, es calcula que el 25% de la població adulta no està vacunada i aquesta és una xifra superior a la mitjana de tot el continent i de l'Europa occidental en concret.

 «Els ciutadans hauran d'assumir noves restriccions durant 20 dies perquè hi ha hagut molts que s'han mostrat insolidaris. Els demano que segueixin les mesures i redueixin els contactes», ha dit Schallenberg en l'anunci del confinament. 

Imatge del canciller d'Àustria, el 19 de novembre del 2021
Imatge del canciller d'Àustria | LleidaDiari.cat

En les darreres setmanes, les autoritats d'aquest país d'Europa han augmentat la pressió sobre els no vacunats. No podien, per exemple, anar a restaurants, centres d'oci i d'estètica. Posteriorment, es va declarar el confinament als no immunitzats i, ara, a la població general, un fet que converteix Àustria en el primer país europeu en prendre una mesura tan dràstica. La taxa de contagis d'Àustria es troba entre les més altes d'Europa amb gairebé mil casos per cada 100.000 habitants. Les morts també han augmentat, tot i que es troben per sota dels nivells de la tardor passada, moment en el qual es van registrar les pitjors dades. 

Així, i des d'aquest dilluns vinent, Àustria viurà el seu quart confinament d'abast nacional. Mentre duri, els pares i mares qui ho desitgin podran deixar de portar les seves filles i fills a escola sense necessitat de certificat mèdic de cap mena. Totes les famílies les quals decideixin deixar de portar els infants als centres escolars rebran paquets d'aprenentatge dissenyats específicament pels docents austríacs per a poder ser desenvolupats a casa sempre que l'escolar disposi de l'ajut d'una persona adulta.


Comentaris

envia el comentari