Catalunya Diari

Tres autocars escolars es queden atrapats per la neu al Port del Comte

Els conductors han decidit trucar al 112 per demanar ajuda

Autocars a la neu
Imatge dels autocars atrapats al Port del Comte | SCT

Tres autocars de transport escolar amb 101 menors i els seus acompanyants s'han quedat atrapats aquest matí a Lladurs a causa de la nevada de les darreres hores. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (STC), els autocars venien de Castelldefels i Santa Maria de Palautordera i es dirigien fins a la localitat lleidatana de Port del Compte per la via LV-4241.

Els conductors dels vehicles han decidit aturar la seva marxa una vegada han arribat a Lladurs, ja que «no ho veien clar» i encara els hi quedava una estona de trajecte. Davant la situació, han decidit trucar al 112 i, finalment, ha estat una patrulla dels Mossos d'Esquadra i els llevaneu, els que han obert la via per a poder dirigir-se cap a l'estació. Malgrat l'ensurt viscut, des del Servei Català de Trànsit han informat que no hagut cap incidència amb cap menor. Cal descatar que la incidència d'aquest matí no ha estat un cas aïllat que ja són diverses les carreteres amb afectacions per les nevades a la demaració de Lleida.

 

Altres incidents de transport escolar relacionats amb nevades a Lleida

Els fets d'aquest matí han fet recordar els viscuts en març de l'any passat quan la neu va afectar fins a 26 rutes de transport escolar a les comarques del Moianès, Bages, Pallars Jussà, Alt Urgell i la Segarra. Llavors, com a conseqüència de la nevada, 355 alumnes es van quedar afectats per aquestes rutes alterades, segons va indicar en el seu moment el Departament d'Ensenyament.

Concretament, a la demarcació de Lleida setze rutes de transport escolar van quedar afectades al Pallars Jussà, Alt Urgell i la Segarra amb afectació a 253 alumnes, dels quals 212 eren de la Segarra. A la Catalunya Central, al Moianès van haver cinc rutes que van quedar alterades amb afectació a 69 alumnes i al Bages altres cinc rutes van quedar alterades i van afectar 33 alumnes. D'altra banda, la neu també va obligar a suspendre el transport escolar d'educació especial que tenia recorregut per les vies urbanes situades a la part alta de Barcelona, concretament per sobre la Ronda de Dalt.


Comentaris

envia el comentari