Catalunya Diari

Una àvia de 83 anys de Manresa passa tres dies sense menjar perquè no li arriba la pensió

La mediàtica monja Lucía Caram ha denunciat el cas a les xarxes socials

La coneguda monja Lucía Caram ha compartit a través del seu perfil de Twitter una colpidora història, que s'ha convertit ràpidament en tema de debat a la xarxa social. Caram ha decidit explicar el cas d'una àvia catalana de 83 anys, que va decidir demanar ajuda a les dominiques de Santa Clara de Manresa, a la comarca del Bages, després de passar tres dies sense poder menjar res perquè no li arribava la pensió. 

Cobra una ajuda social mínima

«Una dona de 83 anys va venir al convent per demanar llet i pa. Portava tres dies sense menjar. No li arriba la pensió», començava explicant la monja. El problema, segons ha dit, és que la dona paga amb la seva pensió les despeses «del seu pis», situat al barri d'Escodines de la capital bagenca, i que tan sols li queden «38 euros per passar el mes». L'àvia cobra, segons Lucía Caram, una ajuda social mínima de 380 euros, ja que, tot i haver «treballat tota la seva vida», «no ha cotitzat», i no pot accedir a una pensió. 

Segons ha relatat Caram a 'La Vanguardia', quan la dona va arribar al convent va ensenyar la cartilla del banc, i «estava a zero», una situació de pobresa que, assegura la religiosa, viuen moltes persones grans que «realment ho estan passant malament». Molts casos, però, no arriben als mitjans, i les persones «es troben en absoluta indefensió». «En el convent de Manresa ajudem 1.400 famílies, però no hi ha moltes persones grans», ha dit. 

Estan movent fils per ajudar-la

Afortunadament, en el cas d'aquesta àvia Lucía Caram ha explicat que, després de conèixer el cas, han començat a moure fils, per ajudar-la i acompanyar-la, i de fet s'està estudiant la possibilitat de proporcionar-li accés al servei de teleassistència de la Creu Roja a casa seva. A més, altres persones han contactat a través de les xarxes amb la religiosa per veure si podien ajudar d'alguna forma l'àvia. 


Comentaris

envia el comentari