Catalunya Diari

Les gallines d’una granja maten una guineu que havia entrat a caçar, a la Bretanya

L’animal va entrar al galliner i va quedar atrapat durant la nit perquè les portes es van tancar automàticament. L’endemà va ser trobat mort, atacat per les seves habitants

Les gallines d'aquesta granja tenen un caràcter molt violent quan es troben amenaçades
Les gallines d'aquesta granja tenen un caràcter molt violent quan es troben amenaçades | Pixabay

La història que us explicaré a continuació sembla més un guió de cinema que la realitat, però un cop més la ficció s’ha complert. En una granja de Bretanya (França) ha succeït un fet insòlit aquesta setmana: un grup de gallines ha atacat i ha mort una guineu que se les volia menjar. Van defensar el galliner a cops de bec, davant aquesta situació de perill.

Segons sembla, la guineu va entrar al galliner durant la tarda i va quedar atrapada al seu interior quan es va pondre el sol, perquè les portes del recinte es tanquen automàticament al caure la nit i només es poden obrir des de l’exterior. La víctima hauria arribat aquí per caçar algunes gallines, perquè ja ho havia fet alguns cops anteriors però sense tanta mala sort com aquesta vegada.

Atac mortal de les gallines per defensa pròpia

Els treballadors de la granja, estudiants d’un cicle formatiu agrícola, van trobar l’endemà el cos de la guineu estesa a terra, sense vida, víctima d’un atac mortal a cops de bec. Un dels estudiants ha comentat als medis locals que van veure: «Allà al racó vam trobar la guineu morta. Les gallines són molt àgils, van sentir-se amenaçades i van organitzar un atac en manada contra la guineu, atacant-la amb el bec».

La guineu es va veure acorralada i no va poder escapar del galliner perquè les portes estaven immobilitzades per un sistema electrònic. L’animal, un exemplar jove de sis o set mesos, va perdre la vida sota la venjança de les habitants del corral. Vora de 6.000 aus viuen en aquesta explotació, on segurament més d’un centenar van picotejar el caçador fins a la mort.

El propietari de la granja escola Le Gros Chêne, Pascal Daniel, assegura que les seves gallines són extraordinàries: «Tinc pollastres que viuen quasi tot el temps a la intempèrie i estan acostumats a lluitar contra voltors. D’aquesta manera, quan la guineu va entrar al corral, van fer tot el possible per defensar-se i eliminar-lo. L’animal depredador es va veure atrapat i ha acabat d’aquesta forma».


Comentaris

envia el comentari