Catalunya Diari

Viola una turista canadenca després d'oferir casa seva a Barcelona per Couchsurfing

És una plataforma que permet allotjar-se gratuïtament quan viatges | L'home va dormir amb la turista, de 23 anys, i va abusar sexualment d'ella

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra. L'home va contactar amb la dona per internet, des de Couchsurfing
L'home va contactar amb la dona per internet, des de Couchsurfing | CatalunyaDiari.cat

Poc es pensava una turista del Canadà de 23 anys que visitava Barcelona sola el març de 2018 que acabaria patint una agressió sexual. La noia va contactar amb una persona des de la pàgina web Couchsurfing, una plataforma digital que permet a persones compartir casa seva amb turistes que visiten les ciutats on viuen. Va trobar un pis a Barcelona per passar-hi alguns dies i va parlar amb un tal «Danni» tot i que en realitat darrere d'aquest home hi havia un home, Usman Yaquob, de nacionalitat pakistanesa.

Quan la noia va arribar a Barcelona es va dirigir cap al pis on vivia aquest home amb qui havia parlat. Quan va entrar el noi li va comentar que tenia un problema i que haurien de dormir junts, ja que al final no disposava d'un segon llit, tal com havien quedat. L'home va assegurar a la noia que no hi havia cap problema, «que ell era homosexual» i que ja havia dormit amb altres noies turistes que havien vingut a Barcelona a dormir al seu pis.

L'home va tocar els genitals de la noia i va abusar analment d'ella

Quan van anar a dormir, i segons el relat de la víctima i del ministeri fiscal, que acusa l'home d'un presumpte delicte d'agressió sexual, el noi va començar a tocar els genitals a la noia. La jove deia que no estava còmode i que parés però l'home seguia amb les seves intencions. Segons detalla la Fiscalia, l'home va aplicar vaselina via anal i li va introduir els dits i s'hi va refregar el penis.

La noia, que estava sola a Barcelona, va explicar en el seu testimoni que tenia por de l'home i que no sabia com actuar, en estar fora del seu domicili habitual i en un país que no era el seu. La dona també recorda que va patir per la seva integritat física si plantava cara a l'home amb qui estava al llit i que estava abusant sexualment d'ella.

La Fiscalia demana sis anys i tres mesos de presó

L'acusat declararà davant de la sala igual que la víctima | CatalunyaDiari.cat

 

Aquest dimarts arrencarà a l'Audiència Provincial de Barcelona el judici contra l'home per un presumpte delicte d'agressió sexual. L'acusat declararà davant de la sala igual que la víctima —en aquest cas, amb la gravació que es va fer, en ser una persona estrangera— i els agents dels Mossos d'Esquadra que van instruir la investigació del cas. El ministeri Fiscal demana sis anys i tres mesos de presó pel delicte d'agressió sexual i el pagament d'una indemnització de 6.000 euros a la noia per danys morals.

Couchsurfing, la manera d'allotjar-se gratis

Aquesta plataforma digital permet posar en contacte persones que viatgen pel món i que troben, des d'internet, persones autòctones que posen a disposició dels viatgers casa seva per allotjar persones que visiten els seus països i ciutats. 

És una plataforma que permet conèixer gent i també fer un viatge molt més econòmic, sense haver de fer front a l'allotjament, i també tenir contacte amb gent del territori que també fan de guies, segons expliquen a la pàgina web d'explicació d'aquesta plataforma.


Comentaris

envia el comentari