Catalunya Diari

La Generalitat assumeix la tutela del bebè apallissat pel seu pare a Barcelona

Salut també obre una investigació per determinar l'assistència prèvia que havia rebut l'infant | El nounat es troba estable i ingressat a l'UCI, des de fa 5 dies

La Vall d'Hebron, en arxiu
La Generalitat ha retirat la custòdia als pares del menor de 2 mesos apallissat | CatalunyaDiari.cat

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) ha obert un expedient de desemparament i ha assumit la tutela del nadó de dos mesos agredit pel seu pare dijous passat al Maresme. El nen està ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

En paral·lel, el Departament de Salut, a través de la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert aquesta setmana un expedient per investigar l'assistència prèvia que ha rebut el nadó a diferents centres en les darreres setmanes, segons informa el Govern. A més, Afers Socials està analitzant l'actuació dels serveis socials municipals. D'altra banda, la conselleria s'ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l'infant.

El pare del menor, detingut 

En aquest sentit, des dels Mossos d'Esquadra s'ha explicat que l'agressor del nen continua en dependències policials, i que no s'espera que passi a disposició judicial fins a aquest dissabte o aquest diumenge. La legislació vigent estableix que un detingut pot estar com a màxim 72 hores a comissaria abans no declara davant d'un jutge.

Des de la Generalitat també s'ha explicat que en l'ingrés del nadó a Vall d'Hebron es va activar «immediatament» el protocol marc d'actuacions contra el maltractament a infants i adolescents de Catalunya, i es va alertar la DGAIA i el jutjat de guàrdia. 

Fins ara ha transcendit que el pare del nadó és un home de 21 anys. Després que l'hospital activés el protocol per maltractament, l'home va ser detingut en un municipi del Maresme aquest dijous a la tarda. Segons la policia catalana, està acusat d'un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions. El detingut és de nacionalitat uruguaiana


Comentaris

envia el comentari