Catalunya Diari

Els Bombers continuen remullant durant la nit el foc d'Arties

Un helicòpter s'ha incorporat a les tasques d'extinció quan ha sortit el sol

Imatge de l'incendi d'Arties
Imatge de l'incendi d'Arties | @bomberscat

Els Pompièrs d'Aran han continuat remullant durant la nit el foc d'Arties, que porta més de 100 hectàrees de pastures cremades. Al llarg de la matinada el foc ha continuat actiu en les parts més altes de l'incendi. En canvi, està molt més contingut en les més baixes. A primera hora d'aquest matí dotze dotacions continuaven treballant amb eines manuals a l'espera que sortís el sol. Un helicòpter s'ha incorporat a les tasques d'extinció quan s'ha fet de dia i s'hi han afegit tres dotacions més, incloent-hi unitats del Grup d'Actuació Forestal (GRAF).

El foc està situat en una zona on no fa perillar cap nucli habitat. Està actiu, tot i que la situació no es considera fora de control. Les flames van començar el diumenge al vespre. Els GRAF treballen amb l'estratègia de confinar el foc al fons del barranc de Salider, amb l'objectiu de deixar-lo cremar de forma controlada per eliminar el matollar.

Més d'una desena de dotacions dels Bombers han treballat durant tot el dilluns

Tretze dotacions dels Pompièrs d'Aran i dos helicòpters han treballat aquest dilluns al migdia per extingir l'incendi, però les dificultats del terreny, la foscor de la nit i les baixes temperatures van obligar als Bombers a cessar fins aquest dimarts les tasques d'extinció del foc. Amb la sortida del sol, els efectius han pogut reprendre les tasques amb l'objectiu de controlar les flames, situades en una zona que no fan perillar cap nucli habitat. Al llarg del dilluns, el Grup d'Actuació Forestal (GRAF) dels Bombers van treballar amb l'estratègia de confinar el foc al fons del barranc de Salider, amb l’objectiu de deixar-lo cremar de forma controlada per eliminar el matollar.

El foc està flanquejat per una crema prescrita dels GRAF el 2017 al flanc dret i l'incendi de Vielha del mateix any al potencial del flanc esquerre. El flanc dret és el que continua més actiu, després que hagi saltat a aquesta crema prescrita i que hi hagi hagut nous focus per rodolament. Se’n diu així dels focus que s’inicien pel fet que, a causa de la forta pendent del terreny, un tronc d’un arbre incendiat rodola terreny avall i provoca nous punts de flames. Durant la nit, els comandaments dels Bombers que gestionen les tasques d’apagament de l’incendi s'han quedat a Vielha, per monitoritzar el foc i per fer el traspàs d’informació oportú a l’equip del matí.


Comentaris

envia el comentari