Catalunya Diari

Bones notícies: Els veïns afectats pel foc de la Noguera que poden tornar a casa

Una vintena de dotacions han treballat durant la nit per estabilitzar el flanc oest del foc d'Artesa

Els Bombers de la Generalitat han aixecat aquest diumenge al vespre el confinament pels veïns d'Os de Balaguer a causa de l'incendi iniciat dimecres a Artesa de Segre, i que aquest dissabte a la nit es va acostar perillosament al poble. A més, els veïns del nucli de la Clua ja poden tornar a casa seva, però hauran de confinar-se.

Per això, si ho volen, podran seguir fins aquest dilluns al matí a les zones que els han habilitat provisionalment. En la mateixa situació estan els infants d'una casa de colònies propera, on hi poden tornar, però s'hi haurien de quedar confinats. De moment el foc de Baldomar ja ha cremat més de 2.700 hectàrees i té un potencial màxim de 5.000.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de l'incendi d'Artesa de Segre
Els Bombers desconfinen Os de Balaguer i deixen tornar a casa els veïns de la Clua | LleidaDiari.cat

Precaució als veïns

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha demanat precaució als veïns, sobretot als de la Clua, ja que l'accés al poble és molt estret i es poden trobar camions de Bombers circulant-hi. Solé ha explicat que el flanc sud-est, de Baldomar a la Clua, està estabilitzat, mentre que cal acabar de tancar el flanc oest, que va de Sant Mamet a Os de Balaguer, on s'ha treballat tota la nit d'aquest diumenge a dilluns amb uns 20 camions d'aigua. Aquest dilluns al matí s'hi afegiran cinc mitjans aeris si no hi ha cap altre gran incendi.


Comentaris

envia el comentari