Catalunya Diari

Els Bombers reben més d'un centenar de trucades per incidents relacionats amb la neu a Lleida

També s'ha retirat la neu de camins i carreteres

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut, fins a les 11.00 hores d'aquest matí, 2.640 trucades per incidents relacionats amb l'episodi de fred i neu. Per comarques, les trucades s'han fet des de Vallès Occidental 241, Barcelonès 248, Osona 224 i Baix Llobregat 191. Per municipis, les trucades s'han distribuït: Barcelona 219, Lleida 123 i Tarragona 89.

 

Serveis sanitaris urgents

D'aquestes trucades al telèfon d'emergències, els Bombers de la Generalitat han atès aquest matí, des de les 6.00 hores, quatre serveis sanitaris urgents amb dificultats de mobilitat a causa de la nevada. A Serós (Segrià), Almenar (Segrià) i Artesa de Segre (Noguera) han ajudat ambulàncies o vehicles d'assistència sanitària a domicili a accedir als seus llocs de destí, mentre que al Montmell (Baix Penedès) han acompanyat una persona que havia de ser atesa a l'hospital.

  

  

 

 

Turismes bloquejats per la neu

D'altra banda, a primera hora del matí, han fet rutes d'inspecció per comprovar l'estat de carreteres i camins arreu del territori. Els Bombers de la Generalitat han retirat vehicles accidentats o bloquejats per la neu a la Vall d'en Bas (Garrotxa), a la C-14, a l'altura del kilòmetre 129 de Pinell de Solsonès (Solsonès), a la BV-2041 de Begues (Baix Llobregat), a Almenar (Segrià), a la C-26 a Cubells (Noguera) i a la C-12 a Àger (Noguera) i en la urbanització Tres Turons d'Arenys de Munt (Maresme).

 

Tasques de neteja de les carreteres i camins

També han retirat arbres o elements caiguts a la via a causa de la nevada a la carretera del Remei d'Alcover (Alt Camp), a la C-13 a Cellers (Pallars Jussà) i als nuclis urbans d'Alcover i Lleida (Segrià). A la Vall de Cardós (Pallars Sobirà), a Balaguer (Noguera) i al massís de Muntanyes de Prades han col·laborat en tasques per treure neu de camins, carrers i carreteres.Comentaris

envia el comentari