Catalunya Diari

Els Bombers rescaten a quatre persones aquest cap de setmana al Pirineu lleidatà

Totes estaven realitzant esports d'aventura

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme aquest cap de setmana una sèrie d'actuacions de rescat en diferents punts del Pirineu lleidatà. El primer, segons han explicat a través de les seves xarxes socials, va tenir lloc dissabte en l'estany gelat de Comaloformo, a la Vall de Boí. En aquesta ocasió, tal com han explicat els Bombers, una noia va patinar amb una pala de neu i es va quedar en perill de caure. En aquest sentit, un helicòpter dels GRAE va aconseguir rescatar a dos excursionistes amb la grua i els van evacuar sans i estalvis fins a la presa de Cavallers. Paral·lelament, un helicòpter dels GRAE dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, van rescatar aquest cap de setmana una dona de 45 anys que es va accidentar a prop de l'estany de Monestero (a Espot). 

Imatge del rescat de la dona a prop d'Espot
Imatge del rescat de la dona a prop d'Espot | @bomberscat

En aquesta ocasió, la dona presentava una ferida a la cama. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) la va traslladar lleu al centre d'atenció primària de Llavorsí per una valoració del seu estat. Finalment, els GRAE dels Bombers de la Generalitat de Catalunya també van rescatar aquest diumenge a la tarda un noi al Barranc de l'Infern, a la Pobla de Segur. El jove estava realitzant barranquisme quan es va fer una luxació d'espatlla. Davant el seu estat, els GRAE el van rescatar mitjançant un gruatge amb arnès. El ferit va ser traslladat fins a l'Hospital Comarcal del Pallars, des d'on el van tractar de les seves ferides.

Aquestes són les actuacions que els Bombers de la Generalitat han dut a terme el passat cap de setmana a Lleida. En aquest sentit, es demana precaució a l'hora de practicar esports d'aventura, ja que, en tots els rescats, les persones estaven realitzant o bé escalada o barranquisme. És important conèixer l'esport d'aventura que es realitza, anar preparat i seguir les recomanacions dels experts.


Comentaris

envia el comentari