Catalunya Diari

Els Bombers treballen en l'extinció d'un incendi al Solsonès

El passat 17 de juliol hi va haver un d'important a l'Urgell

Imatge del foc al Solsonès
Imatge del foc al Solsonès | @bomberscat

Els Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció d'un incendi a la zona del Pla dels Roures. Segons han informat els Bombers, fins al lloc dels fets s'hi han traslladat fins a cinc dotacions aèries i set terrestres. A hores d'ara, encara hi treballen per sufocar les flames. Cal recordar que el passat 17 de juliol també hi va haver un important foc a l'Urgell i 33 dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar en l'incendi agrícola i forestal que es va registrar a la localitat de Ciutadilla, a la comarca de l'Urgell. L'avís de les flames es va rebre a les 16.58 hores i a les 18.28 hores es van donar per estabilitzades les flames. El foc es va iniciar prop de la carretera C-14, entre el punt quilomètric 57 i el 58.

De les 33 dotacions dels Bombers, quatre eren avions de vigilància i atac, tres helicòpters bombarders, dos helicòpters de comandament, set vehicles terretres lleugers i disset vehicles terrestres pesants. També es van desplaçar fins al lloc de l'incendi els Agents Rurals, el Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals, una patrulla dels Mossos d'Esquadra i tres vehicles de les Associacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona. Segons les primeres estimacions dels Agents Rurals, el foc hauria cremat més de cinc hectàrees de vegetació a Ciutadilla, tres de les quals agrícoles (colza, cereal i ametller) i dos més forestals. La principal afectació són camps de cereals sense segar. El foc va afectar una zona discontinua entre camps de cultiu i boscos.

Els treballs es van centrar principalment ala zona del flanc dret i el cap amb línies d'aigua, descàrregues dels mitjans aeris i maniobres de foc tècnic. A causa de l'incendi, el Servei Català de Trànsit es va veure en l'obligació de taller en un primer moment la carretera C-14 en direcció sud. Una restricció que es va poder reestablir moments més tard, tot i que donant pas alternatiu en ambdós sentits de la marxa.

  


Comentaris

envia el comentari