Catalunya Diari

Creix el nombre d'infectats pel brot de Covid-19 a la comissaria dels Mossos de Lleida

Salut descarta fer PCR a tots els efectius aïllats i diu que «se seguirà el protocol»

Pla obert de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida
Pla obert de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida. | LleidaDiari.cat

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida suma un altre positiu de coronavirus i ja són 7 els treballadors contagiats de diverses àrees, com investigació, ARRO o patrullatge, segons ha pogut saber l'ACN de fonts policials. Tot i que els treballadors reclamaven aquest divendres que es fessin testos PCR a la cinquantena d'efectius aïllats preventivament, el director de CatSalut, Adrià Comella, ha assegurat que «se seguirà el protocol». És a dir, es faran PCR a aquells que tinguin símptomes mentre que aquells que no en tinguin però hagin estat en contacte amb un positiu, hauran de passar la quarantena.
 
 
 
 
Fonts de la comissaria ja van explicar divendres a l'ACN que aquesta situació fa que hi hagi menys efectius disponibles i aquest dissabte han recordat que la seva feina és considerada «essencial» i que per tant s'haurien de fer més testos per descartar i confirmar possibles casos. Per una banda, posen de manifest que potser alguns dels agents que estan passant la quarantena no estan contagiats però no els estan deixant treballar. Per altra, que pot haver-hi personal asimptomàtic que segueixi treballant i contagiï altres treballadors.
 
 
Comella però ha respost que es faran PCR «com en qualsevol altra empresa» i que els casos sospitosos sense simptomatologia hauran de passar la quarantena. El director del CatSalut ha insistit que s'ha d'intentar «contenir al màxim la transmissió de la malaltia». En aquest sentit, Comella ha explicat que aquest dissabte s'han fet unes 400 PCR a treballadors de diverses empreses fructícoles del Segrià i que en seguiran fent als focus que vagin apareixent per diagnosticar casos i prendre les mesures adients.

Comentaris

envia el comentari