Catalunya Diari

Detectat un brot de coronavirus amb 49 positius en una residència de gent gran de Bellpuig

Es va traslladar a l'hospital una resident mentre la resta de casos són asimptomàtics o lleus

Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se
Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se. | Cedida

Un total de 41 residents i 8 treballadors de la residència de gent gran Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig, a la comarca de l'Urgell, han donat positiu per Covid-19 durant els darrers dies en les proves PCR efectuades per Salut, segons l'alcalde de la localitat, Jordi Estiarte, qui ha informat que una resident va ser traslladada a l'hospital a Lleida amb unes dècimes de febre, mentre la resta de casos són asimptomàtics o lleus. Arran de la detecció del brot, el geriàtric ha aïllat tots els residents i ha suspès les visites de familiars. Estiarte ha expressat una «preocupació raonable», tot i que assegura que la situació «no és greu» i «està controlada».
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
La residència, gestionada per la Fundació Pere Mata, va aïllar el 8 de setembre un dels residents que presentava símptomes compatibles amb la Covid-19, el qual va donar positiu a la prova PCR que se li va fer. Des del dia 9 de setembre, Salut ha estat efectuant proves PCR que han fet aflorar 49 positius al centre, entre usuaris i treballadors. Una resident, que tenia unes dècimes de febre, va ser traslladada a un hospital de Lleida i el seu pronòstic és favorable, segons ha explicat Estiarte. L'alcalde de Bellpuig ha indicat que la majoria de casos són asimptomàtics i que, fins ara, només s'ha detectat febre en un altre dels ancians.
 
 
El centre ha suspès les visites de familiars. Fins a la detecció del brot de Covid-19, la residència tenia la catalogació de verda, ja que no s'hi havien detectat casos.

Comentaris

envia el comentari