Catalunya Diari

Nou brot de Covid-19 entre els interns del mòdul 5 de la presó de Lleida

Els reclusos d'aquesta unitat es troben provisionalment confinats a les cel·les des de l'aparició del brot

Pla general de l'entrada al Centre Penitenciari de Ponent
CSIF i CCOO exigeixen mesures a la direcció de la presó de Lleida després del brot de covid-19 detectat al mòdul 4 | LleidaDiari.cat

Nou brot de Covid-19 a la presó de Lleida. Les proves efectuades als 93 interns del mòdul 5 del Centre Penitenciari de Ponent han revelat 17 positius per coronavirus, catorze dels quals són asimptomàtics, segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. El brot es va detectar el passat divendres, després que el Departament de Salut confirmés els tres primers positius en aquest mòdul de la presó lleidatana. Tots els interns positius es traslladaran en les pròximes hores a la infermeria o en una unitat Covid-19, mentre la resta de reclusos del mòdul continuaran provisionalment confinats a les cel·les.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per la seva banda, els funcionaris assignats al mòdul han donat negatiu. Des del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya han destacat "la professionalitat dels penitenciaris i sanitaris que gestionen aquest brot".

«Descontrol absolut a la presó»

Cal recordar que fa poc més d'un mes, un total de 36 dels 88 interns del mòdul 4 de la presó de Lleida també van donar positiu a la presó de la capital del Segrià. La situació va iniciar-se de la mateixa manera, amb tres casos positius de coronavirus al mòdul, i el creixement de les xifres després de fer diverses proves als interns.

Una situació que la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) va qualificar de «descontrol absolut». En aquest sentit, el sindicat també va alertar que no s'estaven fent proves PCR, motiu pel qual van demanar la dmissió de la cúpula dels Serveis penitenciaris.

Des de CSIF insisteixen a demanar que es facin proves PCR a tots els funcionaris i interns, ja que ja hi ha personal penitenciari contagiat que no pertany ni als mòduls 4 ni 5 i també personal hospitalitzat per contagi de Covid-19 i algun positiu de funcionaris en el torn de cap de setmana. Alerten també que hi ha hagut contagis de funcionaris que treballen a la cuina i que des del dimarts passat ja se sabia que hi havia interns contagiats que estaven destinats en aquesta àrea. «El sorprenent és que no van aïllar aquests funcionaris fins a aquest dimecres, després de 7 dies», denuncien, la qual cosa demostra que «les mesures preventives a Ponent són nul·les», afegeixen.


Comentaris

envia el comentari