Catalunya Diari

Investiguen l’origen d’un brot de legionel·losi originat a l’Hospitalet de Llobregat

En total, cinc persones s’han vist afectades, i no es descarta en puguin aparèixer més

Imatge del bacteri de la legionel·losi
Imatge del bacteri de la legionel·losi | Europa Press

L’Agència de Salut Pública de Catalunya, coneguda també amb les sigles ASPCAT, investiga l’origen d’un brot de legionel·losi després que cinc persones de l’Hospitalet de Llobregat s’hagin vist afectades en els darrers dies.

De les cinc persones afectades, quatre són homes i l’altra és una dona, i comprenen una franja d’entre 59 i 80 anys. Tots menys un van requerir hospitalització, però d’aquests, tres ja han estat donants d’alta. L’últim, però, segueix ingressat, tot i que presenta una bona evolució i la seva vida no perilla. Els primers símptomes entre els afectats es van produir entre el 28 de juliol i el 3 d’agost.

Ja han dut a terme diverses inspeccions per detectar el focus d’origen

L’ASPCAT, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Hospitalet, van engegar una investigació epidemiològica i ambiental el mateix dia que van rebre les notificacions sobre els malalts. Per fer-ho, van dur a terme una recollida de tota la informació necessària amb l'objectiu d’establir el punt d'origen que va acabar infectant els malalts.

A més, s’han dut a terme diverses inspeccions a les instal·lacions que es consideraven de risc, com poden ser les instal·lacions de caràcter industrial de torres de refrigeració de l’aigua. Els circuits implicats en la investigació ja han rebut l’ordre de neteja i desinfecció, a banda de recollir una sèrie de mostres, amb l’esperança que els resultats analítics obtinguts permetin orientar-los sobre l’origen del brot.

No es descarta que puguin aparèixer més afectats

Entre altres actuacions, també, l’ajuntament va prendre la decisió de deixar sense activitat aquells elements que faciliten una aspersió important de l’aigua, com és el cas de fonts ornamentals, regs i vehicles de neteja viària. Ara, i després de prendre mostres dels elements, i d’ordenar la neteja i desinfecció dels mateixos, ja s’ha restablert la seva activitat.

Amb tot, no es descarta que es puguin detectar nous casos d’afectats durant els pròxims dies, ja que el període d’incubació d’aquesta malaltia es pot allargar fins a 14 dies.


Comentaris

envia el comentari