Catalunya Diari

La regió sanitària de Lleida té actius una trentena de brots

La majoria estan ubicats al Segrià

Vacuna coronavirus
Imatge d'arxiu de la vacuna contra el coronavirus. | RTVE

El Departament de Salut té comptabilitzats una trentena de brots actius de Covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida. Així ho ha explicat aquest dimarts Divina Farreny, gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran. En aquest sentit, ha detallat que la majoria estan ubicats al Segrià, tot i que també se'n troben en altres comarques. «Hi ha molt brot comunitari familiar però també se n'han detectat en bars i altres espais», ha explicat durant una visita al pavelló Onze de Setembre de Lleida, que s'ha habilitat com a hospital en cas que sigui necessari més endavant. Des del Departament estan fent un seguiment més intens d'aquesta trentena de brots, tot i que es va arribar a tenir-ne més de 90 a la regió. Salut segueix estudiant-los tots per evitar possibles rebrots, però la majoria s'han acabat estabilitzant, ha indicat Farreny.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
La gerent de la regió sanitària ha destacat que «la corba s'aplana» a Lleida. Aquest dimarts es troben ingressades 186 persones amb Covid-19 als hospitals públics i privats lleidatans i a l'Hotel Salut, de les quals 18 a l'UCI de l'Arnau de Vilanova i del Santa Maria. Farreny ha explicat que durant el cap de setmana es va arribar a «tensionar» la situació pel que fa a llits de crítics, però s'hi va poder donar resposta amb la col·laboració de centres privats.
 
 
Divina Farreny també ha explicat que se segueixen traslladant pacients de Lleida a altres hospitals del país per disminuir la pressió assistencial al territori seguint el pla de contingència previst. És el cas d'embarassades i de pacients amb ictus, entre altres pacients que així ho determinen els professionals mèdics.

Comentaris

envia el comentari