Catalunya Diari

Busquen un gironí que ha estafat més de 200 persones fent-se passar per un broker

Els Mossos d'Esquadra el busquen des del passat 29 de març, quan suposadament hauria fugit a Alemanya amb un cotxe d'alta gamma

borsa
Busquen un gironí que ha estafat més de 200 persones fent-se passar per un broker | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra busquen Iban J. G., un gironí de 33 anys investigat per un presumpte delicte d'estafa. Segons apunta el 'Diari de Girona', almenys 200 persones haurien estat enganyades per aquest jove, que es feia passar per broker d'un banc d'Anglaterra i prometia grans beneficis a la borsa. Amb tot, el presumpte estafador hauria aconseguit quantitats que van des dels 25.000 euros fins als 150.000, si bé es coneixen casos de víctimes que hi van oferir quantitats encara més grans, un fet que fa pensar que Iban hauria pogut recaptar una xifra multimilionària.

Malgrat que fonts properes a la policia creuen que el sospitós ja ha tornat a Espanya, i que fins i tot podria estar a Barcelona, el cert és que de moment no han aconseguit trobar el seu parador. La cerca es va iniciar el passat 29 de març, que és quan suposadament hauria fugit a Alemanya, i el cas podria arribar fins i tot sent competència de l'Audiència Nacional.

Les estafes s'articulaven amb dos tipus d'enganys

Feia temps que el presumpte autor de l'estafa residia a Anglaterra, concretament a Leeds, on estudiava un màster de finances després d'haver cursat els estudis d'Econòmiques a la Universitat de Girona. Va ser allí on va començar a formular el seu pla, que en un primer moment tan sols anava dirigit a estafar coneguts i familiars, però la xarxa del qual es va anar fent gran amb el pas del temps.

Leeds
L'autor de l'estafa residia a Leeds, on estudiava un màster de finances | CatalunyaDiari.cat

 

No va ser fins al mes de desembre quan va tornar a Girona, possiblement perquè les autoritats angleses ja li seguien la pista, tal com han explicat diverses fonts. Aleshores, va engegar dos sistemes d'engany diferents: el primer consistia a fer que els afectats duguessin a terme unes inversions valorades en més de 25.000 euros; en el cas del segon, l'estafador demanava quantitats superiors a 150.000 euros i oferia un contracte fals on estampava el logo de Barclays, l'entitat on suposadament treballava a Anglaterra.

Calculen que la xifra estafada serà milionària

Malgrat que no se sap del cert quina és la quantitat exacta de diners que ha arribat a generar, les autoritats calculen que deu ser milionària. Entre els afectats, hi ha residents de Girona, Barcelona, i també de Segòvia i Madrid.

Amb tot, fonts properes a la investigació asseguren que, si bé encara no han detingut el presumpte autor dels fets, els seus comptes estan localitzats i intervinguts. No obstant això, cap d'ells contindria diners, i això que el presumpte culpable acostumava a fer gala sobre les seves finances, i era habitual veure'l conduint un dels seus múltiples cotxes d'alta gamma o assistint amb clients a partits de futbol de la Premier League.


Comentaris

envia el comentari