Catalunya Diari

Ajuda: Busquen Flora, desapareguda dijous a Barcelona

Els Mossos demanen col·laboració ciutadana i avisen que la dona podria estar desorientada

Els Mossos demanen una vegada més col·laboració ciutadana. Busquen una dona que ha desaparegut aquest passat dijous, 1 d'abril, al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona. El cos policial ha publicat a Twitter una foto de la dona en qüestió perquè es difongui i qualsevol persona que cregui haver-la vist pugui donar pistes per trobar-la.

Flora, una dona de 77 anys, mesura  1,60 metres d'altura i pesa uns 75 quilos aproximadament, segons la publicació dels Mossos. A més, detallen que, en el moment de la desaparició, vestia una brusa vermella i uns pantalons de color negre. Els Mossos, per últim, avisen que Flora podria estar desorientada.

Com sempre, Mossos insta qualsevol ciutadà o ciutadana que pugui tenir informació sobre el parador de la desapareguda o hagi vist quelcom a trucar al 112, telèfon mitjançant el qual esperen rebre trucades que els donin pistes i els ajudin a trobar Flora, a qui s'ha perdut la pista aquest passat dijous a la ciutat de Barcelona, en plena Setmana Santa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El govern espanyol destina 335.000 euros a Catalunya per identificar persones desaparegudes durant la Guerra Civil

En un altre ordre de les coses, però amb les desaparicions com a fil conductor, el govern espanyol destina ara 335.000 euros en matèria de Memòria Democràtica per «buscar, identificar i dignificar» persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura. Segons un comunicat de l'Executiu central, la inversió forma part dels 3 MEUR que l'Estat ha repartit entre les comunitats autònomes a través de la Conferència Sectorial de Memòria Democràtica.

Concretament, 2 MEUR es repartiran per exhumacions i el milió restant es destinarà per a activitats de divulgació dels treballs, de dignificació dels llocs d'enterrament així com de promoció de llocs de memòria. Amb aquesta inversió, el govern espanyol defensa que es reverteixen les retallades de l'anterior govern del PP.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha posat en valor «l'impuls» de l'Executiu de Pedro Sánchez pel que fa a les polítiques de memòria històrica. I ha recordat que s'està treballant per una nova llei de Memòria Democràtica que haurà de ser aprovada a les Corts.El repartiment de recursos s'emmarca en la Pla 2020-2024 de fosses que pretén donar resposta a les recomanacions que els principals organismes internacionals de Drets Humans han fet a Espanya. L'objectiu del pla és intervenir en un total de 557 fosses de totes les comunitats autònomes i revertir la situació creada el 2013, quan les polítiques de memòria històrica es van quedar sense pressupost.D'altra banda, el govern espanyol també recorda que recentment ha aprovat subvencions directes a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per actuacions relacionades amb Memòria Democràtica per un import total de 750.000 euros per a tot l'estat espanyol. Entre les inversions, destaquen tres projectes a Polinyà, Terrassa i Torelló.


Comentaris

envia el comentari