Catalunya Diari

Caçat un depredador sexual al Vallès que abusava sexualment de menors d'internet

Els Mossos l'han detingut i ha ingressat a presó aquest mes de gener de 2019 | L'home, de 37 anys i de Cardedeu, contactava amb les menors per Instagram i demanava fotos de caire sexual
Els Mossos d'Esquadra han pogut arribar fins a l'home i detenir-lo a casa seva.
Els Mossos d'Esquadra han pogut arribar fins a l'home i detenir-lo a casa seva. | CatalunyaDiari

Els Mossos d'Esquadra han detingut un depredador sexual de 37 anys, de nacionalitat espanyola, de Cardedeu, a la comarca del Vallès Orientalque havia creat desenes de perfils a xarxes socials, sobretot Instagram, per contactar amb menors d'edat i abusar sexualment d'elles. Tot i que només s'han pogut acreditar tres víctimes, una d'elles d'11 anys i dues més també de menys de 16 anys, els Mossos creuen que l'home havia contactat, amb intenció d'aconseguir fotografies de caràcter sexual i per quedar amb elles, amb desenes de noies, també menors d'edat.

 

Després de poder-lo identificar i entrar a casa seva, on es va comprovar que tenia actius diversos perfils en aquesta xarxa social, el Jutjat d'Instrucció número 2 del Prat de Llobregat va decretar l'ingrés a presó. Segons han explicat els Mossos, la investigació continua oberta i no es descarta que es localitzin noves víctimes. L'arrestat tenia més de 1.400 xats oberts en les diferents xarxes socials, la majoria amb noies menors de setze anys.

 

 

La denúncia d'una noia d'11 anys va permetre la detenció de l'home

La investigació va arrencar el mes d'agost del 2018 quan una noia d'11 anys va denunciar que un home d'entre 35 i 40 anys havia començat a seguir-la i a parlar amb ella per Instagram comentant les imatges que ella havia penjat en aquesta xarxa social. L'home va començar una relació virtual amb la noia i li va fer saber que se n'havia enamorat, segons ell. Finalment i a força d'insistir, va aconseguir entabanar-la perquè li enviés fotografies de caràcter sexual, tal com ella mateixa va explicar a la policia.

 

Delictes informàtics dels Mossos van poder identificar l'home: 37 anys i sense antecedents

L'home també enviava a la noia imatges d'ell o de terceres persones d'un clar caire sexual. Fins i tot, li va proposar crear un xat amb més amigues menors d'edat. L'home, quan la noia no li enviava fotografies, la va amenaçar d'enviar les fotos que tenia d'ella als seus contactes. El Grup d'Estafes i Delictes Informàtics dels Mossos d'Esquadra va assumir la investigació del cas atesa la gravetat dels fets que s'havien denunciat.

 

La policia assegura que l'home volia satisfer els seus apetits sexuals amb menors
La policia assegura que l'home volia satisfer els seus apetits sexuals amb menors | CatalunyaDiari.cat

 

Després d'una llarga investigació tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 2 del Prat de Llobregat es va poder confirmar que aquest home tenia diversos perfils en aplicacions de contactes i que era molt actiu a les xarxes socials, sobretot, a Instagram. Els investigadors dels Mossos, especialitzats en aquest tipus de fets delictius, van concloure que hi havia un perill real que hagués contactat amb una gran quantitat de menors d'edat per satisfer els seus desitjos sexuals. Una vegada es va aconseguir identificar plenament l'autor dels fets, es va confirmar que es tractava d'un home de 37 anys i nacionalitat espanyola, amb domicili en un municipi de la comarca del Vallès Oriental. El mes d'octubre el jutge va autoritzar entrar a casa seva per escorcollar-la i detenir-lo.

 

Centenars de comptes en xarxes socials i va abusar sexualment d'una d'elles

A casa de l'home els Mossos d'Esquadra van trobar diversos objectes d'interès per a la investigació com telèfons mòbils, dispositius electrònics i articles de caràcter sexual per la pràctica del sadomasoquisme. Els agents d'aquest grup de delictes informàtics dels Mossos va analitzar els mòbils i els ordinadors i tauletes que tenia l'home a casa seva i van confirmar que tenia nombrosos comptes i perfils, oberts i actius, en diferents xarxes socials, que l'arrestat utilitzava amb la finalitat d'establir contactes i captar a noies menors d'edat.

 

 

A banda de la víctima inicial, s'han pogut identificar dues noves víctimes menors de 16 anys, amb indicis que confirmen que l'investigat hauria abusat sexualment d'una d'elles. Amb aquestes menors l'investigat va compartir les fotografies dels articles i instruments per a la pràctica del sadomasoquisme que se li van intervenir al seu domicili. L'autor dels fets era plenament conscient que les noies amb les quals parlava eren menors de setze anys, ja sigui per les mateixes fotografies que n'evidenciaven l'edat o perquè elles mateixes li havien manifestat.

 

 

A presó per abús sexual i per demanar fotos sexuals a menors d'edat

Des d'inici d'any que l'home es troba a presó acusat dels delictes d'abús sexual a menors, per contactar amb menors per internet amb l'objectiu de realitzar actes sexuals, de realitzar actes per contactar amb menors per obtenir material de caràcter pornogràfic, per exhibicionisme i provocació sexual a menors i per coaccions. Tot i que va ser detingut l'octubre de 2018, va ser deixat en llibertat i no va ser ingressat a presó fins a principis de 2019. Comentaris

envia el comentari