Catalunya Diari

El pres fugat de Cantàbria, capturat al Senegal

Guillermo Fernández va passar pel Marroc i Mauritània durant la seva fugida

Imagen de Guillermo Fernández Bueno
Imatge de Guillermo Fernández Bueno | Guàrdia Civil

Guillermo Fernández Bueno, l'assassí i violador que es va escapar d'una presó càntabra aprofitant un permís de cap de setmana, ha estat detingut al Senegal. Així ho ha anunciat la Policia Nacional, que també ha informat que s'han detingut a les persones que l'haurien ajudat durant la fugida, entre les quals es troba la seva parella, una voluntària de la mateixa presó de la qual va escapar i que havia conegut anys enrere.

Detingut al Senegal

Fernández ha estat detingut en un operatiu entre les forces policials espanyoles i senegaleses. La Policia Nacional tenia constància que el fugit havia abandonat Espanya i havia entrat al Marroc, però allà li havien perdut la pista. Pel que sembla hauria creuat Mauritània fins a entrar de forma irregular al Senegal, moment en què el cos de seguretat senegalès va donar l'alerta. Finalment, ha estat capturat després d'una setmana de fugida per agents de la policia espanyola destinats a Dakar.

Portava un passaport fals

Imagen de Guillermo Fernández Bueno difundida por la Policía Nacional en redes sociales
Imatge de Guillermo Fernández Bueno difosa per la Policia Nacional a les xarxes socials | Policia Nacional

 

A hores d'ara, l'arrest de Guillermo Fernández Bueno encara no ha estat confirmat de forma oficial. I és que el detingut portava un passaport fals i en tot moment ha negat que ell fos l'home que s'havia escapat d'una presó de Cantàbria. Per això, s'està a l'espera que l'anàlisi de les seves empremtes dactilars confirmin la seva identitat.

Un cop es confirmi aquesta informació, la Policia Nacional podrà desactivar l'ordre de recerca i captura internacional que va activar dies després de la desaparició de Fernández Bueno. Conjuntament amb la Interpol s'estava duent a terme l'operatiu per a la seva localització.

 

Cinc dies des de la seva desaparició

La confirmació de la detenció de Guillermo Fernández Bueno posa el punt final a l'operatiu de recerca iniciat dimecres passat, 25 de juliol. Durant els següents cinc dies, la Policia Nacional ha treballat en la localització d'aquest pres que s'havia fugat del centre penitenciari del Dueso, a Cantàbria. Encara li quedaven 12 anys per complir dels 26 als que va ser condemnat per violar dues dones a Vitòria i assassinar-ne una d'elles.


Comentaris

envia el comentari