Catalunya Diari

Capturen un exemplar de pitó reial enroscada en una llanta d'una furgoneta a Tarragona

La venda d'aquesta espècie està prohibida des del 2019, després de ser inclosa al Catàleg d'Espècies Exòtiques Invasores

Els Agents Rurals han capturat un exemplar de pitó reial (python regius) que es trobava sota una furgoneta estacionada al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Els fets van passar el 19 d'agost, quan la Guàrdia Urbana va alertar de la presència d'una ser a la via pública.

L'animal es trobava enroscat a la llanta del vehicle i va ser traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent. El pitó reial no duia microxip i no s'ha pogut esbrinar la seva procedència. Actualment la venda d'aquesta espècie està prohibida després que fos inclosa al Catàleg d'Espècies Exòtiques Invasores el 2019.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Es tracta d'una serp no verinosa provinent de l'Àfrica tropical. L'any 2020, els Agents Rurals en van capturar quatre a Catalunya.

Pla detall del pitó reial capturat pels Agents Rurals a Tarragona. Imatge del 19 d'agost de 2021
Capturen un exemplar de pitó reial enroscada en una llanta d'una furgoneta al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona | Agents Rurals

Mantenir-los en instal·lacions amb bones condicions

Tot i que el Reial decret 630/2013 prohibeix la tinença, el transport, el tràfic i el comerç d'aquestes espècies, els propietaris d'animals adquirits abans d'aquesta normativa les poden mantenir, però cal que informin la Generalitat abans de l'1 de gener de 2022.

La Llei de Protecció dels animals de Catalunya obliga els propietaris a mantenir-los en instal·lacions amb bones condicions higienicosanitàries, de benestar i seguretat. D'altra banda, no impedir la fugida d'aquests animals està sancionat amb una multa de fins a 2.000 euros i tipificat com una infracció greu.


Comentaris

envia el comentari