Catalunya Diari

La carretera d'accés al nucli de Torà de Tost, tallada de nou per una esllavissada

El despreniment s'ha produït dos dies després que una altra allau deixés impracticable la via, motiu pel qual la calçada no es tornarà a netejar de moment

La nova esllavissada ha deixat impracticable la calçada.
La nova esllavissada ha deixat impracticable la calçada. | LleidaDiari.cat

La carretera d'accés al nucli de Torà de Tost, que pertany al municipi de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell, torna a estar tallada des d'aquest dimecres a la tarda per un despreniment de roques que ha deixat impracticable la calçada. L'esllavissada s'ha produït en el mateix punt on aquest dilluns es va registrar una altra allau i, tot i que sembla que la quantitat de material que ha caigut aquest cop seria menor que la de fa dos dies, la inestabilitat del terreny d'aquesta zona, motivada pels episodis de pluja dels darrers dies, ha fet plantejar al consistori d'aquesta localitat alturgellenca posposar les tasques de neteja de la via fins que disminueixi el risc de nous despreniments. Mentrestant, els veïns del poble poden continuar accedint-hi a través de camins alternatius, amb els quals cal circular amb un vehicle tot terreny.

L'accés de Torà de Tost s'ha hagut de tornar a tallar un dia després que la circulació per la via quedés restablerta, aquest dimarts al migdia, un cop una màquina va poder retirar les roques que hi havien caigut en l'esllavissada de dilluns. Ara, abans de procedir de nou a la neteja de la carretera, des de l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet han indicat que s'avaluarà el risc de despreniments que hi ha, ja que, segons ha explicat la seva alcaldessa, Josefina Lladós, de moment el terreny d'aquesta zona està «inestable»

A banda de les dues allaus d'aquesta setmana, durant l'anterior també es van produir diversos despreniments de terra en aquest punt, sense que el trànsit quedés afectat, ja que els encarregats del manteniment d'aquesta via, de titularitat municipal, els van poder retirar. Des del consistori han demanat suport a la Diputació de Lleida per poder inspeccionar la zona i avaluar les possibles mesures que calgui adoptar per tal de poder fer front a futures esllavissades.

Els veïns del poble poden continuar accedint-hi a través de camins alternatius, amb els quals cal circular amb un vehicle tot terreny.
Els veïns del poble poden continuar accedint-hi a través de camins alternatius, amb els quals cal circular amb un vehicle tot terreny. | LleidaDiari.cat


Comentaris

envia el comentari