Catalunya Diari

Els CDR aboquen fems als jutjats de Lleida, Cervera i Balaguer

Denuncien que la injustícia espanyola té presos polítics i exiliats, bloqueja lleis i provoca vagues de fam

Els CDR escampant fems i amb una pancarta, a les portes dels jutjats de Lleida
Els CDR escampant fems i amb una pancarta, a les portes dels jutjats de Lleida | @CDRsLleida

Els CDR han tornat a escampar escombraries i fems a les portes dels jutjats de diversos municipis catalans. En aquest cas ho han fet als de Lleida, Cervera i Balaguer. Denuncien que la «injustícia» espanyola «té presos polítics i exiliats, bloqueja lleis i provoca vagues de fam», han escrit al seu twitter. «No acceptem aquest sistema judicial pudent», han afegit. Al de Lleida han desplegat una pancarta on es podia llegir «La justícia espanyola és una merda». És la tercera vegada que els CDR escampen brossa a portes de jutjats catalans.

Fems escampats pels CDR i una pancarta, a les portes dels jutjats de Balaguer
Fems escampats pels CDR i una pancarta, a les portes dels jutjats de Balaguer | @CDRsLleida

 

El primer cop ho van fer el 12 de novembre a les portes dels jutjats de Figueres, Granollers, Gandesa, Santa Coloma de Farners i Solsona, Manresa i Sant Feliu de Guíxols. I van repetir l'acció de protesta el 3 de desembre a les portes dels jutjats de Girona, Figueres, Tarragona, Sabadell, Vic, Manresa, Solsona i Vilanova i la Geltrú.

Fems escampats pels CDR i una pancarta, a les portes dels jutjats de Cervera
Fems escampats pels CDR i una pancarta, a les portes dels jutjats de Cervera | @CDRsLleida

 

 

Polèmica al CDR de Vilafranca

Polèmica a Vilafranca del Penedès després que una membra del Comitè de Defensa de la República (CDR) local hagi estat denunciada per la resta de membres per haver-se quedat amb part dels diners de la «caixa de resistència». Segons ha indicat la mateixa organització a través d'un comunicat publicat a les xarxes socials, «les aportacions realitzades a la caixa de resistència, custodiades per la persona responsable, la Núria, no han estat retornades en la seva totalitat». En aquest sentit, l'organització independentista han explicat que l'assemblea local del CDR «ha creat una comissió pel retorn immediat de la caixa», i que vetllarà per «totes les aportacions fetes durant tots aquests mesos per les veïnes i veïns de la Vila». Alhora, també s'ha pres la decisió de crear una «comissió gestora de la caixa», per evitar que en el futur puguin tenir lloc situacions similars.

En aquest sentit, han confirmat que, a hores d'ara, ja s'ha aconseguit recuperar el 53% dels diners que hi havia en un principi a la caixa de resistència, però han assegurat que seguiran treballant per recuperar «el 100%». Ara bé, fins a nou avís, el CDR ha decidit cancel·lar qualsevol recollida de fons econòmic, i ha explicat que s'informarà de qualsevol novetat al respecte, de forma pública a les xarxes socials. Sobre la principal sospitosa, la Núria, no han transcendit gaires detalls, però el CDR sí que ha assegurat que ja «no forma part» de l'organització, i que «qualsevol aportació econòmica a la caixa no s'ha de fer mitjançant aquesta persona». El comunicat ha tingut un gran ressò a les xarxes socials, i ha provocat un gran debat entre els que consideren que es tracta d'un tema que s'hauria d'haver mantingut en secret, i els que aprofiten per ironitzar amb la situació. 


Comentaris

envia el comentari