Catalunya Diari

Ciberatac als sistemes d'informació de la Generalitat

Ha afectat principalment el nus de comunicacions de la Generalitat i les aplicacions que en depenen

El sistemes d'informació de la Generalitat de Catalunya han patit aquest divendres a la nit un ciberatac, segons han explicat fonts de la Vicepresidència de la Generalitat. Les mateixes fonts indiquen que s'han activat les contramesures per part de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Vicepresidència, que no dubta a qualificar la situació d'«atac», explica que el fet està afectant el nus de comunicacions de la Generalitat i les aplicacions que en depenen.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!


Cap a dos quarts i mig d'onze de la nit, el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha informat a través d'una piulada a Twitter que el ciberatac és del tipus de denegació de servei i és «quatre vegades més potent que l'històric ciberatac del 9-N del 2014». Segons ha indicat, algunes aplicacions de l'ecosistema de la Generalitat a internet i webs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) estan sent atacades «amb molta virulència».

Ciberatac d'última generació

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha assegurat que el ciberatac als sistemes d'informació de la Generalitat ha estat «d'última generació i el més potent d'enguany a Catalunya». «És evident que no està fet per quatre aficionats, tant pels coneixements com pels recursos econòmics. No és barat aquest ciberatac i deu haver estat contractat al dark web», ha comentat Puigneró aquest dissabte als micròfons de Rac1, hores després que els sistemes d'informació de la Generalitat de Catalunya hagin patit l'esmentat ciberatac.

No obstant això, el vicepresident no ha volgut especular sobre l'autoria i ha assegurat que l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ho investigarà «en els propers dies». En paral·lel, el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha volgut posar en valor com l'assalt informàtic es va poder controlar «en només tres hores".


Comentaris

envia el comentari