Catalunya Diari

Circula amb la roda punxada i provoca 26 incendis agrícoles a peu de carretera a la Noguera

Els focs van tenir lloc en el tram que discorre per la C-53 i la C-26, entre Bellmunt d'Urgell i Castelló de Farfanya

El dimecres a la tarda, revetlla de Sant Joan, un camió que circulava amb una roda punxada del remolc va provocar 26 incendis en finques agrícoles situades a tocar de les carreteres C-53 i C-26 en el tram que discorre entre Bellmunt d'Urgell i Castelló de Farfanya, a la comarca de la Noguera.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els Agents Rurals van interceptar el vehicle, que transportava una excavadora. En les tasques d'extinció 19 dotacions dels Bombers de la Generalitatentre les quals 6 mitjans aeris, en concret tres avions i dos helicòpters. Els Bombers van donar per extingits els focs poc abans de les deu de la nit. En total, els incendis han afectat 79,03 hectàrees. Els Agents Rurals han redactat atestat dels fets i s’han obert diligències al Jutjat de Balaguer. 

Vista aèria d'alguns dels focs en camps agrícoles a la Noguera provocats per una camió que circulava amb una roda punxada, el 23 de juny del 2021
Vista aèria d'alguns dels focs en camps agrícoles a la Noguera provocats per una camió que circulava amb una roda punxada | LleidaDiari.cat

El camió circulava amb una roda punxada

Els serveis d'emergències van rebre l'avís vora les quatre de la tarda, de diversos focs a peu de carretera a l'alçada de Penelles. Al llarg de més de 20 quilòmetres de les carreteres C-53 i C-26, es van anar localitzant diferents focus, fins que al terme municipal de Castelló de Farfanya els Agents Rurals van poder localitzar el vehicle causant dels focs.

El camió, que transportava maquinària, hauria patit una punxada a la roda posterior, però va seguir circulant diversos quilòmetres generant fricció amb l'asfalt de la carretera i provocant guspires que haurien encès marges i camps propers a les carreteres. 

L'incendi va afectar 79,03 hectàrees

Els incendis van afectar una superfície de 79,03 hectàrees, de les quals 74,56 ha són de terreny agrícola, 3,47 són de terreny forestal i 0,36 corresponen a sòl urbà. També s'han vist afectades 3,69 hectàrees de l'EIN Secans de la Noguera, un espai natural protegit integrat a la Xarxa Natura 2000 i que també es troba dins de les Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). L'àrea afectada comprèn quatre municipis de la Noguera. Es tracta de Balaguer 59,87 ha), Castelló de Farfanya (8,37 ha), Penelles (6,46 ha) i Bellcaire d'Urgell (4,33 ha). 

Fins al lloc dels fets, s'hi van desplaçar dinou dotacions dels Bombers de la Generalitat i sis mitjans aeris d'aquest cos, i també hi van actuar diferents dotacions del Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF) que es trobaven a la zona treballant en el dispositiu de prevenció de la campanya de la sega i que van poder apagar bona part dels conats abans que s'escapessin.


Comentaris

envia el comentari