Catalunya Diari

Clara Ponsatí abandona Brussel·les i es trasllada a Escòcia

L'exconsellera recupera la seva plaça de catedràtica a la Universitat de Saint Andrews
La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí.
Clara Ponsatí abandona Bèlgica i s'instal·la a Escòcia | CatalunyaDiari.cat

 

L'exconsellera del Govern, Clara Ponsatí, instal·lada a Brussel·les des del passat 30 d'octubre, ha realitzat un moviment que més d'un poc podia imaginar. La política ha decidit abandonar Bèlgica per traslladar-se a Escòcia, on recuperarà la seva plaça a la Universitat de Saint Andrews.

 

«L'exili català arriba al Regne Unit», revelava l'exrepresentant de la Conselleria d'Ensenyament en un missatge a Twitter. «Gaudint de la meva llibertat de moviments com a ciutadana europea, aquesta setmana m'he reincorporat a la Universitat de Saint Andrews», afegia.

 

D'aquesta manera, ha confirmat que té previst recuperar la plaça que va abandonar, de manera temporal, durant l'estiu del 2017. En aquella data, Ponsatí es va incorporar a la dinàmica del Govern, substituent a Meritxell Ruiz al capdavant de la conselleria.

 

La universitat més antiga d'Escòcia

Clara Ponsatí recupera la seva plaça a la Universitat de Saint Andrews
Clara Ponsatí recupera la seva plaça a la Universitat de Saint Andrews | Cedida

Clara Ponsatí, catedràtica d'Economia a la Universitat de Saint Andrews, comptarà amb l'oportunitat d'incorporar-se l'escola d'ensenyament superior més antiga d'Escòcia. Fundada l'any 1413, la institució compta amb el reconeixement internacional per la trajectòria acadèmica que ha ofert durant segles.

Amb la decisió presa per l'exconsellera, es confirmen els rumors que havien aparegut durant les últimes hores. Després d'una entrevista dels exrepresentants del Govern a Brussel·les, Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig, amb 'El Punt Avui', molts apuntaven que Ponsatí era fora de Bèlgica.

 

La seva absència durant l'acte amb el mitjà de comunicació havia fet saltar totes les alarmes, que apuntaven que no es trobava al país. Amb aquest missatge, Clara Ponsatí ha confirmat tots els rumors i ha descobert que, des d'avui mateix, Escòcia serà la seva nova residència, fora de Catalunya.Comentaris

envia el comentari