Clausuren l'església d'Algerri per esquerdes i despreniments

Les obres de reparació a l'interior del temple començaran la setmana que ve i durant almenys quinze dies les misses es traslladaran al local social
Vista exterior de l'església d'Algerri.
Vista exterior de l'església d'Algerri. | femTurisme.cat

L'Ajuntament d'Algerri, a la Noguera, ha clausurat l'església de Nostra Senyora de la Purificació arran d'un informe del departament de Cultura que alerta de les importants esquerdes que presenta el temple i del seu mal estat de conservació, segons avança aquest dissabte el 'diari Segre' i ha confirmat l'alcalde, Miquel Plensa. S'han detectat desperfectes tant dins de l'església com a la façana principal, on hi ha hagut petits despreniments, i per això s'ha instal·lat una tanca a tot el voltant. Segons fonts del Bisbat, les obres de reparació a l'interior del temple començaran dijous vinent i durant almenys quinze dies les misses es traslladaran al local social.

 

  

L'alcalde d'Algerri ha confirmat que dilluns passat van rebre l'informe del departament de Cultura arran d'una visita que els tècnics van fer al municipi el 6 d'abril on es demanava que el temple es tanqués «immediatament». Plensa ha explicat que les obres per reparar les esquerdes i protegir revestiments i elements ornamentals dins de l'església són les més urgents per tal que es pugui reobrir en dues setmanes i s'hi puguin celebrar les confirmacions previstes. Al temple, però, s'hi haurà d'entrar per una porta lateral, ja que la tanca que impedeix l'accés per la façana principal no es retirarà. En aquest cas cal fer un estudi més exhaustiu de les actuacions que s'hi hauran de dur a terme, que seran de més envergadura. «La tanca no es traurà fins que la façana no sigui reparada», ha assegurat. 

 

Obra molt costosa econòmicament

De fet, el canceller del Bisbat de Lleida, Víctor Manuel Espinosa, ha explicat que fa temps que s'estan analitzant els moviments del subsòl que afecten l'estructura i fa que perillin els revestiments de l'església. Aquests estudis amb georadars continuaran però, segons Espinosa, els treballs que començaran dijous vinent, supervisats per un arquitecte expert en estructures «no són gaire complexos», ja que es tracta, sobretot, d'actuar sobre els elements ornamentals per evitar despreniments. El promotor de les obres és el Bisbat i encara no té el pressupost dels treballs.

 

Pel que fa a l'actuació futura a la façana, l'alcalde ja preveu que serà una obra «molt costosa econòmicament» i per això confia que també hi puguin aportar diners, a banda del Bisbat, la Generalitat i la Diputació.

 

La d'Algerri no és la primera església lleidatana que tanca per problemes estructurals. El cas més greu va ser el de Rosselló, on va caure el campanar el gener del 2016, però també hi ha hagut problemes similars a Almenar i a la Granja d’Escarp.Comentaris

envia el comentari