Catalunya Diari

Condemnada a 4 anys de presó per homicidi imprudent la mare del nadó d'un mes mort a Tàrrega el 2020

El jutge va arxivar la causa contra el pare del petit, que patia la síndrome del nen sacsejat

La mare del nadó d'un mes mort a Tàrrega l'any passat, el 18 de novembre de 2020, ha acceptat 4 anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent. Les dues parts van arribar a un acord a finals del mes de juny i la mare, de nacionalitat romanesa, va acceptar entrar a la presó.


 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
13 dies ingressatHospital Barcelonamaltractaments
Imatge de la mare del nadó mort sortint dels jutjats
Imatge de la mare del nadó mort sortint dels jutjats | ACN

Condemnada a 4 anys de presó

El nadó no presentava cap lesió física superficial, però sí que patia la síndrome del nen sacsejat, que consisteix en una sèrie de lesions cerebrals ocasionades per agitar al bebè amb violència. Segons les fonts judicials, el jutge ja va arxivar la causa contra el pare del petit. 
 

Segons l'acord arribat entre les dues parts, es considera provat que la mare del nadó, que es va quedar sola a casa amb el bebè el matí del 5 de novembre de 2020, com que no deixava de plorar el «va agafar el nen i el va sacsejar enèrgicament provocant que es colpegés el cap amb una superfície llisa», causant-li, entre d'altres, una hemorràgia intracranial

Afegeix a l'escrit que ho va fer «amb un menyspreu absolut a les regles de la cura essencial» del nadó i que, tot i que la dona, «no volia» el desenllaç fatal, aquest era «previsible» a causa del seu comportament. Per tot això la condemnen a un delicte d'homicidi per imprudència greu a 4 anys de presó, que la dona ja està complint.

 


Comentaris

envia el comentari