Catalunya Diari

Condemnen a set anys i mig de presó l'acusat d'explotar sexualment dones nigerianes des de Lleida

L'Audiència imposa també penes d'entre tres i sis anys i mig de presó a tres acusats més i n'absol els altres dos

Imatge del dia del judici a l'Audiència de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Audiència de Lleida ha condemnat dos homes i dues dones, nascuts a Nigèria, acusats de traficar amb dones nigerianes, que portaven a Lleida i obligaven a prostituir-se tant a Lleida com a altres ciutats espanyoles i europees. La sala ha condemnat el principal acusat, O. A., a set anys i mig de presó per un delicte de tràfic d'éssers humans, en concurs amb un delicte de prostitució coactiva i contra els drets dels ciutadans estrangers. Dona credibilitat a les declaracions de dues testimonis protegides i considera provat que O. A. les va enganyar per portar-les a Espanya i obligar-les després a exercir la prostitució per pagar un presumpte deute pel viatge. L'Audiència de Lleida també va jutjar cinc persones més acusades de dedicar-se, presumptament, a traslladar i controlar les noies. La sala ha condemnat la parella del principal acusat, G. A., a sis anys i mig de presó pel mateix delicte que O.A. També condemna a P.O. a cinc anys de presó per un delicte de tràfic d'éssers humans i a A. K. A. a tres anys de presó com a autora d'un delicte de conspiració per cometre el delicte de tràfic d'éssers humans. L'Audiència de Lleida ha absolt els altres dos acusats, un home i una dona, U. S. i M. O. A.

Durant el judici, celebrat el 26 i el 27 d'abril a l'Audiència de Lleida, el principal acusat va negar totes les acusacions. Va explicar que una de les testimonis protegides, que no va declarar al judici perquè ja ha mort a causa d'una malaltia, va ser parella seva i que creu que l'acusa d'això per venjar-se ja que ell la va deixar. Pel que fa a l'altra testimoni protegida, O. A. assegura que només la va veure una vegada, quan la va anar a buscar a l'estació de tren de Lleida. Segons va explicar, la seva xicota, que vivia a França, li va demanar que l'anés a buscar, perquè era la parella del seu germà, i que l'acompanyés fins a la botiga que la seva tieta tenia al barri de la Mariola de Lleida però que no la va tornar a veure més.

La fiscalia acusava a ell, O. A., i a la seva xicota, G. A., tots dos en presó preventiva, de ser els caps del grup criminal que operava des de Lleida. G. A. també va negar els fets i va explicar que ella es dedicava a la prostitució però que no va participar mai en la reclusió ni explotació d'altres dones. Pel que fa a la resta d'acusats, la fiscalia els acusava de col·laborar traslladant les noies o comprant-los-hi bitllets de tren, però tots van negar la seva implicació a la xarxa i van explicar que no sabien a què es dedicaven les noies.

 

El ministeri públic demanava 24 anys de presó al principal acusat i 12 anys als altres cinc encausats, a qui acusava de formar part d'una organització criminal. L'Audiència ha rebaixat considerablement les penes finals imposades, en part, perquè considera que no queda provat que actuessin com una organització criminal.


Comentaris

envia el comentari