Catalunya Diari

Condemnen l'autor del crim d'Alfarràs a un màxim de 19 anys d'internament

L'Audiència de Lleida aplica a l'home l'eximent completa d'anomalia psíquica, tal com demanava el jurat popular

L'acusat pel crim d'Alfarràs, el primer dia de judici a l'Audiència de Lleida, amb la jutgessa al fons
L'acusat pel crim d'Alfarràs, el primer dia de judici a l'Audiència de Lleida, amb la jutgessa al fons | LleidaDiari.cat

L'Audiència de Lleida ha absolt Josep S. G. dels delictes d'homicidi i de temptativa d'homicidi pel crim d'Alfarràs (Segrià) en aplicar-li l'eximent completa d'anomalia psíquica. Li imposa, però, un màxim de dinou anys d'internament en un centre psiquiàtric penitenciari (12 per l'homicidi i 7 per l'intent d'homicidi) revisables pel tribunal. Fins ara estava ingressat a la Unitat d'Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària de Brians I. La Sala s'ha pronunciat en aquests termes després que el jurat popular va declarar per unanimitat culpable l'home d'haver matat a ganivetades un veí d'Alfarràs (Segrià) de 56 anys i d'haver intentat matar la seva filla de 33, el 19 de maig del 2016.

L'Audiència de Lleida li imposa també cinc anys de llibertat vigilada un cop acabi l'internament i la prohibició de dur armes durant cinc anys. A més haurà d'indemnitzar la dona a qui va intentar matar amb 162.633,03 euros pels danys patits i per la mort del seu pare. El jurat popular va declarar per unanimitat culpable l'home tot i que va considerar que va cometre el crim perquè va patir una descompensació aguda causada per l'esquizofrènia paranoide crònica que pateix i per actuar sota els efectes de l'alcohol i les drogues. Per tot això, sol·licitaven que se li apliqués una eximent completa i que no ingressés a la presó. Demanaven, però, l'internament de Josep S. G. en un centre psiquiàtric.

La fiscalia demanava 24 anys d'internament per l'acusat del crim d'Alfarràs

La fiscalia i l'acusació particular demanaven 24 anys d'internament i la defensa un màxim de deu, en aquest cas en un centre no penitenciari. Durant el judici, l'acusat va dir que va atacar pare i filla a casa seva a Alfarràs perquè sentia veus i els volia escarmentar perquè li venien droga de mala qualitat. Els psiquiatres que van declarar van constatar que l'acusat fa anys que pateix esquizofrènia paranoide.


Comentaris

envia el comentari