Catalunya Diari

Condemnen a 9 anys de presó l'acusat de violar la neboda des dels 11 i fins als 16 anys

L'Audiència considera provat que l'home va usar violència i intimidació per sotmetre la víctima a agressions sexuals

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 9 anys de presó l'acusat de violar a la seva neboda durant 5 anys a Lleida, Barcelona i Peníscola (País Valencià).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'Audiència de Lleida considera provats els fets i conclou amb un delicte continuat d'agressió sexual a una menor de 16 anys amb l'agreujant d'accés carnal i també de superioritat, ja que l'acusat es va fer valer de la relació de confiança que tenia amb la víctima per cometre el delicte. També se li aplica  l'atenuant de reparació del dany, ja que l'acusat va ingressar 12.000 euros al jutjat abans de la vista a favor de la víctima per danys morals. Per tot això li imposa 9 anys de presó, mentre que la fiscalia en demanava 12. 

L'acusat de violar la seva neboda, assegut a l'Audiència de Lleida durant el judici. Imatge del 19 de maig de 2021.
L'acusat de violar la seva neboda, assegut a l'Audiència de Lleida durant el judici | LleidaDiari.cat

Proves al relat de la víctima

La Sala conclou que el relat de la noia és cert i està reforçat amb proves, com la conversa gravada entre la víctima i l'acusat que la defensa va demanar anul·lar com a prova i que l'Audiència ha considerat vàlida perquè «no vulnera el dret constitucional al secret de les comunicacions ni al dret a la intimitat» La Sala també va rebutjar  el qüestionament per part de la defensa de l'autenticitat de la gravació i diu que no hi ha cap dada que demostri «cap indici de manipulació». «La gravació té un inici i un final clars i s'escolta una conversa consecutiva sense salts».

També s'ha provat que l'home va fer ús de la violència i la intimidació per sotmetre la víctima a agressions sexuals continuades, que van començar el 2013, quan ella tenia 11 anys, -ell 51-, i que van continuar fins als 16, quan la noia va decidir explicar-ho. 

A més, recorda també es van trobar restes biològiques de l'acusat en el lloc on la víctima relata que va patir l'últim abús, a Peníscola. I també les tècniques de l'EATAV van assegurar que el relat de la víctima tenia una estructura "lògica, amb detalls i que estava contextualitzat". 

L'Audiència de Lleida l'imposa nou anys de presó

Després de ser provats els fets i relats de la víctima, l'Audiència de Lleida l'imposa 9 anys de presó. A més de la pena de presó l'Audiència imposa a l'home 6 anys de llibertat vigilada quan surti de la presó i li prohibeix comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres de la víctima durant 10 anys. També haurà d'indemnitzar la noia amb 20.000 euros per danys morals.

L'home està en presó preventiva des de fa dos anys i mig, quan va passar a disposició judicial després que els pares denunciessin els fets.


Comentaris

envia el comentari