Catalunya Diari

Denuncien penalment un conductor que quadruplicava la taxa d'alcohol permesa a Abrera

L'home va patir una sortida de via, deixant el seu vehicle a sobre de la tanca metàl·lica de protecció

Imatge del vehicle damunt la tanca metàl·lica de protecció.
Imatge del vehicle damunt la tanca metàl·lica de protecció. | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un conductor de 38 anys, amb nacionalitat espanyola i veí de l'Hospitalet de Llobregat, al Barcelonès, que el passat dimarts, 10 d'abril, a la nit va ser enxampat amb una taxa d'alcoholèmia que quadruplicava la permesa, després d'haver patit un accident de trànsit. 

Segons fonts policials, els fets van tenir lloc al voltant de les 22.00 hores del dimarts, exactament al punt quilomètric número 6 de la carretera BV-1201, al terme municipal d'Abrera, al Baix Llobregat, el conductor d'un turisme va patir una sortida de via, deixant el seu vehicle a sobre de la tanca metàl·lica de protecció. 

Quadruplicava la taxa d'alcohol permesa

Fins al lloc dels fets s'hi van traslladar agents de Trànsit, dues dotacions de Policia Local d’Abrera i un indicatiu del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). En arribar al lloc, els agents li van practicar la prova d'alcoholèmia al conductor, ja que aquest presentava símptomes clars i evidents d'estar sota els efectes de l'alcohol. 

Així doncs, i un cop se li va practicar la prova es va comprovar que efectivament superava el límit permès, exactament quatre vegades més, amb un resultat d'1,15 mil·ligrams per litre d'aire expirat. 

Afortunadament, i malgrat l'aparatós accident, el conductor no va patir cap lesió, pel que no va haver de precisar més atenció sanitària. 

Conductors reincidents, doble penyora

El passat mes de desembre, la Direcció General de Trànsit (DGT) informava que tots aquells que hagin comès dues o més infraccions per conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues en menys de dos anys, seran entregats a les autoritats sanitàries —personal mèdic convencional— perquè avaluïn si tenen un problema d'abús o dependència d'aquestes substàncies.

D'aquesta manera, la Direcció general de trànsit (DGT) reforçava i aplicava aquesta nova mesura per prevenir accidents al volant a causa d'alcohol o drogues


Comentaris

envia el comentari