Catalunya Diari

El conductor que va estar a punt d'atropellar un ciclista a Balaguer accepta dos anys de retirada de carnet

L'home, de 85 anys, ha reconegut els fets en un judici ràpid en què se li ha imposat també sis mesos de presó que no haurà de complir en no tenir antecedents

Imatge extreta del vídeo on es pot veure el cotxe que passa fregant la bicicleta en una carretera de Balaguer
Imatge extreta del vídeo on es pot veure el cotxe que passa fregant la bicicleta en una carretera de Balaguer | Cedida

El conductor que va estar a punt d'atropellar un ciclista a Balaguer el passat 16 de maig s'ha presentat aquest divendres al jutjat de Balaguer, on se li ha celebrat un judici ràpid. L'home, de 85 anys, ha reconegut els fets i ha acceptat l'acord a què han arribat les parts i que li suposa la retirada de carnet durant dos anys i dos mesos per un delicte de conducció temerària. A més, també se li ha imposat una pena de sis mesos de presó que no haurà de complir, ja que no té antecedents, sempre i quan no cometi cap més delicte. Finalment, se li ha retirat l'acusació per un delicte de lesions i el denunciant ha renunciat a reclamar cap indemnització.

El ciclista ho va gravar amb una GoPro

El ciclista, de Puigverd de Lleida, va denunciar que el conductor jutjat aquest divendres va estar a punt d'atropellar-lo mentre circulava per una carretera de Balaguer. Gràcies al fet que duia una càmera GoPro durant el seu l'entrenament que va enregistrar la matrícula, es va poder localitzar l'infractor. A les imatges de l'avançament, que es van fer virals a les xarxes socials, es veia el vehicle passant a gran velocitat pel costat del ciclista. El noi, Albert Masana, va presentar denúncia a la comissaria dels Mossos de Lleida i va assegurar que el cotxe el va arribar a tocar.

Cal recordar que el mateix dia que un company del ciclista va publicar el vídeo a les xarxes socials, aquest es va fer viral degut a la gravetat de les imatges. Segons es va explicar en el seu moment, el ciclista estava duent a terme un entrenament a l'altura de Balaguer. Tal com es pot veure en les imatges que es van publicar a les xarxes socials, un cotxe va avançar a gran velocitat al ciclista i sense respectar la distància reglamentària 1,5 metres. Tot seguit, el ciclista va intentar seguir el turisme que havia protagonitzat l'avançament imprudent, tot i que sense èxit.


Comentaris

envia el comentari