Catalunya Diari

Els experts ho tenen clar: El confinament total a Catalunya ja és aquí

El matemàtic es troba analitzant els brots d'Hospitalet i Barcelona

Sanitaris a les portes d'un hospital, amb mascaretes i equips protectors, mentre els pacients fan cua fora de l'edifici
Un expert de la URV assegura que Catalunya quedarà confinada abans de setembre | TVE

Àlex Arenas, matemàtic i professor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, ha anticipat que Catalunya tornarà a confinar-se totalment abans d'acabar l'estiu. Concretament, pronostica que a mitjans d'agost tota la nació haurà de tornar al tancament domiciliari a causa de l'avenç del coronavirus al nostre territori.

Arenas ha estat investigant l'evolució del virus i el seu impacte en la població durant els últims mesos. Ara, l'augment de contagis i brots que s'estan produint a l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona i la seva àrea metropolitana fan que la possibilitat d'un nou confinament sigui cada cop més alta, segons afirma l'expert.

Preocupen els brots de Barcelona i l'àrea metropolitana

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Àlex Arenas assegura que el confinament total no és l'única opció viable per detenir una nova onada de contagis a Catalunya. Així, afirma que les decisions que es prenguin a Barcelona haurien de ser molt similars a les imposades durant l'estat d'alarma. Algunes d'elles s'han acabat implementant, com les reunions d'un màxim de 10 persones i el tancament de locals d'oci i nocturns. 

A més, Arenas assegura que la millor manera d'evitar la propagació del virus és realitzant tests massius a la població, sobretot en aquelles zones o municipis on el nombre està incrementant altament de manera periòdica.

Arenas contradiu les declaracions d'Ada Colau sobre el futur de Catalunya

Tal com també han afirmat des del govern espanyol, ens trobem novament en la part ascendent de la corba de contagis. Per això, Àlex Arenas insisteix en la importància de controlar els casos coneguts i aïllar-los, per així saber qui és el pacient zero i tenir controlada la situació.

El matemàtic també es mostra escèptic amb les declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui ha descartat un nou confinament general. Arenas afirma que existeix una gran possibilitat que això torni a passar, tot i que és una feina del Govern i la població no tornar al punt de partida: «Estem en fase 1 abans d'haver activat el fre de mà, que seria el confinament domiciliari, que és el que hauríem d'evitar».


Comentaris

envia el comentari