Catalunya Diari

L'Estat parla de «confinaments selectius» pels rebrots de Lleida i Salut ho nega

Detalla que a hores d’ara hi ha 58 brots actius a Espanya però que la majoria estan controlats

Sanitario en un laboratorio realizando pruebas
Imatge d'arxiu d'un sanitari realitzant proves de coronavirus.   | EspañaDiario

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, diu que la Generalitat està «discutint» la possibilitat de fer confinaments «selectius» pels rebrots de Lleida. Durant la roda de premsa d’aquest dijous, ha insistit que li sembla «bé» que s’ho estiguin plantejant i diu que «en alguns casos és millor sobreactuar que quedar-se curt»: «Em consta que ho estan valorant amb molta sensibilitat». Fonts del Departament de Salut, en canvi, han negat que aquesta opció estigui ara mateix sobre la taula. Simón ha explicat també que a hores d’ara hi ha 58 brots actius, tot i que la majoria estan controlats. El responsable de Sanitat ha concretat, però, que els preocupen dos brots que han passat d’una comunitat autònoma a una altra i dos més que han passat de brots familiars a altres àmbits.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Durant la roda de premsa de valoració de dades, Simón ha explicat que la setmana passada els preocupaven molt els brots d’Aragó –que estan punt de tancar-se- i els de Lleida. En relació a aquests últims, el responsable de Sanitat ha dit que els consta que la Generalitat està valorant la possibilitat d’aplicar confinaments «selectius» i que veuen bé aquest opció perquè a vegades és millor «sobreactuar que quedar-se curt». En qualsevol cas, ha dit, cal valorar la possibilitat amb «molt de compte».
 
 
Des del Departament de Salut, en canvi, han negat que ara per ara aquesta opció estigui sobre la taula, tot i que han admès que aquesta carta és una possibilitat en qualsevol brot i que els escenaris poden canviar d’un dia per l’altre.
 
 

Protocol en cas d’una segona onada

En aquest sentit, Simón ha explicat que estan elaborant un seguit de documentació per actuar en cas d’una segona onada i que es contemplen, precisament, actuacions a nivell local però també nacional. En relació a això, ha dit que s’estan valorant quines mesures s’haurien de prendre des de l’àmbit estatal «més enllà de l’estat d’alarma» o la seva possible aplicació en territoris concrets sempre mirant de garantir la seguretat sanitària.
 
 
D’altra banda, ha detallat que a hores d’ara hi ha uns 58 brots actius a tot Espanya però que la majoria estan controlats. «Per tant, no parlem de transmissió comunitària descontrolada», ha dit. Malgrat això, ha admès que els preocupen dos brots que han passat d’una comunitat a una altra i dos més que han passat d’un brot familiar a un altre àmbit. «Això ens fa veure que no és tan difícil que un brot familiar en generi un de comunitari», ha insistit.

Comentaris

envia el comentari