Catalunya Diari

Confinats una desena de veïns de l'Urgell per un possible cas de coronavirus

L'alarma la va donar una dona, ja morta, de 83 anys que havia viatjat feia pocs dies a Benidorm

Imagen de la policía forense de los Mossos d'Esquadra
Els Mossos van tallar el carrer on va morir la dona | Cedida

Una desena de veïns de Castellserà, a l'Urgell, van estar aquest passat diumenge un total de dotze hores aïllats per un possible cas de coronavirus.

Segons ha avançat el diari 'Segre', l'alarma va saltar després de la mort d'una dona de 83 anys que va morir aquest cap de setmana a casa seva i que, abans del seu traspàs, havia explicat que sentia mal de gola. A més a més, aquesta dona havia tornat feia pocs dies d'un viatge a Benidorm organitzat per l'Imserso.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El mal de gola és un dels símptomes d'infecció de coronavirus

En aquest sentit, cal destacar que el mal de gola és un dels símptomes d'infecció de coronavirus i que, per aquest motiu, es va decidir aïllar els seus familiars i veïns pròxims. Durant aquestes dotze hores els Mossos d'Esquadra van tallar el carrer on romania ja morta la dona afectada en una planta superior d'una casa i, els confinats, en un magatzem de l'immoble.

Finalment, explica el diari, al voltant de les 23.00 hores de la nit la policia judicial va ordenar l'aixecament del cadàver i es va acabar amb l'aïllament dels veïns i familiars. Per la seva banda, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va explicar que serà l'autòpsia la que determinarà si la dona patia o no el virus, tot i que tot apunta al fet que es tractaria d'un cas negatiu. Caldrà doncs esperar per saber els resultats que confirmarien o no el primer cas de coronavirus a la demarcació de Lleida.

 

Lleida crea un Comitè de Coordinació d'actuacions sobre el coronavirus

L'Ajuntament de Lleida ha posat en marxa un Comitè de Coordinació i seguiment de les actuacions municipals per fer front a les afectacions a la salut que pugui causar l'epidèmia provocada pel virus covid-19, o coronavirus.

Les funcions d'aquest Comitè, que es crea de forma preventiva, seran centralitzar la interlocució per aquest tema en tots els àmbits de la corporació i fer el seguiment de l'evolució d'aquesta malaltia a la ciutat, en coordinació amb les autoritats sanitàries de la Generalitat i l'Estat. Per la seva posada en marxa, acordada mitjançant decret d'alcaldia, s'han tingut en compte que es donen circumstàncies específiques i excepcionals que ho justifiquen, com és el cas de la malaltia generada per aquest virus.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari