Catalunya Diari

Confirmat un cas de virus del Nil Occidental a Catalunya en un ocell rapinyaire al Segrià

Es recorda als propietaris i veterinaris d’èquids que, en el cas que algun d’aquests animals presenti símptomes compatibles amb la malaltia

Imatge d'un astor
Confirmat un cas de virus del Nil Occidental a Catalunya en un ocell rapinyaire al Segrià | LleidaDiari.cat

El Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha confirmat un cas de virus del Nil Occidental en un astor de la població d'Alpicat que havia entrat malalt al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent.

Les anàlisis oficials del Laboratori Central de Veterinària d'Algete han confirmat que l'animal estava afectat pel virus corresponent al llinatge tipus 2, diferent del que està circulant a Andalusia (llinatge tipus 1). El llinatge tipus 2 és present principalment a l'Europa Central i de l'Est i també pot causar brots en humans.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Reforç de vigilància a la zona de Lleida per realitzar mostrejos a les explotacions tant d'èquids com en granges d'aus 

Després de confirmar aquest positiu, el Servei de Prevenció en Salut Animal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha activat el reforç de vigilància a la zona de Lleida per realitzar mostrejos a les explotacions tant d'èquids com en granges d'aus de corral a fi de determinar amb més exactitud el radi de circulació del virus.

Es recorda als propietaris i veterinaris d'èquids que, en el cas que algun d'aquests animals presenti símptomes compatibles amb la malaltia, ho han de comunicar als Serveis Veterinaris Oficials. En els cavalls, els símptomes més comuns són atàxia, febre, debilitat, paràlisi en les extremitats posteriors, tremolors al musell, moviments anormals o pressions amb el cap, caminar en cercles i/o erràtic, i alguns casos poden arribar a ser mortals.

Els cavalls pateixen la malaltia però no són una font d'infecció per als humans, ja que la transmissió del virus es produeix des dels ocells a èquids o altres animals o d'ocell a persona mitjançant la picadura de mosquits.


Comentaris

envia el comentari