Catalunya Diari

Afers Socials investigarà el cas del nadó mort per una pallissa del seu pare

El Govern es presentarà com a acusació particular a la causa judicial i s'oposa a que l'home sigui posat en llibertat condicional

El petit de dos mesos va acabar morint a l'Hospital de la Vall d'Hebron
El petit de dos mesos va acabar morint a l'Hospital de la Vall d'Hebron | CatalunyaDiari.cat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat l'apertura d'un expedient d'informació reservada entorn del cas del nadó de dos mesos que ha mort a l'hospital de la Vall d'Hebron, a Barcelona, després que el menor hi ingressés fa tres setmanes per presumptes maltractaments del pare, que es troba ara en presó provisional.

Afers Socials revisarà i avaluarà el compliment dels protocols de detecció i comunicació davant de situacions de maltractament infantil, que podrien haver fallat, ja que segons ha afirmat TV3, una infermera de l’Hospital de Calella hauria alertat els Serveis Socials perquè tenia indicis d’irregularitats en l’estat de la criatura. Si es dona la circumstància que no s'han complert els criteris, es demanaran responsabilitats.

Paral·lelament, després que la DGAIA assumís la tutela del nadó, també ha sol·licitat personar-se com a acusació particular a la causa judicial oberta i està a l'espera que el jutge doni curs a la petició. Finalment, el servei jurídic intern del Departament encapçalat pel conseller Chakir el Homrani ha presentat oposició a la posada en llibertat condicional del pare del nadó.

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies s'oposa a la llibertat condicional del pare | Cedida

La mare ha rebut amenaces de mort

El bebè, de dos mesos i mig, va rebre una pallissa del seu pare i va haver de ser hospitalitzat a Vall d'Hebron el passat dissabte, 11 de gener. El seu estat era molt greu, trobant-se en coma induït a la UCI. De fet, fonts del mateix centre hospitalari afirmaven «patir per la seva vida», malgrat que els metges estaven «fent tot el possible perquè se salvés».

Lucía, mare del nadó mort a Barcelona
Lucía, la mare del bebè, ha denunciat haver rebut amenaces de mort | Antena 3

 

La mare lamenta que va portar al petit en diverses ocasions a centres mèdics al veure-li «un vessament gris damunt del llavi», però que els metges li deien que «tenia còlics de lactant i estava restret». Lamenta també que la culpin a ella dels fets, i ha denunciat haver rebut amenaces de mort, quelcom que no entén, ja que, segons ha manifestat, «si els metges no es van adonar del maltractament, com pretenen que jo me n'adoni?».

Lucía en cap moment va veure que «el nen tingués marques al cos» i totes les proves que li van dur a terme al petit van sortir bé. D'altra banda, des de la Conselleria de Salut no han confirmat ni desmentit aquestes informacions, ja que el cas encara es troba «sota investigació».


Comentaris

envia el comentari