Catalunya Diari

Ball de xifres en el recompte de morts per coronavirus i altes mèdiques a Lleida

L'informe facilitat aquest dilluns té xifres que no encaixen amb les presentades diumenge

Sanitaris amb un pacient a la UCI de l'Hospital de Manresa (Althaia)
Imatge d'arxiu de sanitaris amb un pacient a l'UCI de l'Hospital de Manresa.  | ACN

Ball de números en l'informe fet públic aquest dilluns a última hora de la nit pel Departament de Salut. Segons aquestes xifres, la demarcació de Lleidaha registrat menys morts aquest dilluns (30 a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran i 176 a la RS de Lleida) que el passat diumenge (30 al Pirineu i 183 a Lleida). Sigui com sigui aquest 'error', podríem parlar d'una molt bona notícia després que aquest diumenge es registrés el pitjor registre de morts per la Covid-19, arribant a les 14 morts, la mateixa xifra aconseguida també el passat  27 de març.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

No obstant, si ens fixem en el nombre de nous positius, aquesta percepció canvia, ja que en les últimes 24 hores la demarcació de Lleida ha registrat un total de 48 nous positius; 7 a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, i la resta (41), a la Regió Sanitària de Lleida. En aquest sentit, la zona del Pirineu acumula ja 341 persones infectades per la Covid-19, mentre que la RS de Lleida aquesta dada augmenta fins a les 1.731 persones.

Pel que fa al nombre d'altes als centres sanitaris, tenim un problema similar al de les víctimes mortals per coronavirus; les xifres de diumenge són més altes que les de dilluns. En aquest sentit, si diumenge s'informava de 173 altes a la RS de l'Alt Pirineu i l'Aran i 768 a la RS de Lleida, en l'informe d'aquest dilluns es mostren 178 altes al Pirineu, davant les 739 a la Regió Sanitària de Lleida. Un ball de xifres que tocarà esperar a l'informe d'aquest dimarts al vespre per treure'n l'aigua clara i veure quina és l'evolució.


Comentaris

envia el comentari