Catalunya Diari

La demarcació de Lleida registra una setantena de nous infectats en les últimes 24 hores

Segons l'últim informe fet públic pel Departament de Salut aquest dissabte

Un home amb mascareta i un missatge en la mà coberta amb un guant: «stop Covid-19»
Un home amb mascareta i un missatge en la mà coberta amb un guant: «stop Covid-19». | Pixabay

La xifra de nous infectats per coronavirus a la demarcació de Lleida continua creixent. I en les últimes hores els nous positius quasi arriben a la setantena. L'últim informe fet públic pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya aquest dissabte al migdia registra un total de 69 persones noves infectades per la Covid-19. D'aquests, 68 es troben a la Regió Sanitària de Lleida, i un, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran. La part positiva és que la xifra de morts es manté de nou en zero.

Pel que fa al nombre d'altes mèdiques donades als centres sanitaris en les últimes 24 hores, l'informe del Departament de Salut en detall un total de 5, totes a la Regió Sanitària de Lleida.

Brot de coronavirus a la Val d'Aran

Cal destacar, que la Val d'Aran ha registrat durant els últims dies un brot de coronavirus a la comarca. Tot i que encara no s'ha fet pública tota la informació al respecte, es tracta de set persones que han donat positiu de Covid-19 i que haurien compartit una barbacoa a la Val d'Aran en els últims dies. Serien els dos casos nous que va anunciar dimarts el Conselh Generau d'Aran i els cinc fet públics dijous. De moment, però, ni el Conselh Generau d'Aran ni el Departament de Salut han especificat quan va ser aquesta barbacoa ni a quin municipi de la Val d'Aran. L'ACN ha pogut saber, però, que a la festa haurien participat més de set persones i que s'estan fent proves PCR a la resta per saber si hi hauria més contagiats.

Paral·lelament, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que sol·licitarà a la consellera aragonesa que demani als empresaris agraris que mantinguin els temporers prop del lloc de treball i així evitar al màxim que puguin desplaçar-se de la Franja cap a Lleida. La consellera ha assenyalat que els brots detectats a Lleida «s'estan controlant» i ha dit que «no preocupen» perquè la simptomatologia és lleu. De totes maneres, Vergés ha anunciat que l'Hotel Nastasi de Lleida reobrirà dilluns com a Hotel-Salut per acollir persones que hagin estat en contacte amb positius. Vergés ha descartat que Catalunya torni al model de fases tot i que ha dit que es prendran les mesures necessàries per controlar els possibles brots de coronavirus que puguin aparèixer.


Comentaris

envia el comentari