Catalunya Diari

Lleida registra 29 nous positius en les últimes 24 hores

La xifra de defuncions pel virus continua mantenint-se a zero

Laboratori
Imatge d'arxiu d'un laboratori. | ACN

La demarcació de Lleida ha registrat en les últimes 24 hores un total de 29 nous positius per coronavirus, segons les últimes dades del Departament de Salut fetes públiques aquest dimecres al migdia. Del total d'infectats, 28 es troben a la Regió Sanitària de Lleida, i un a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran. Pel que fa al nombre de víctimes mortal en les darreres hores, es manté la tònica dels últims dies, i la xifra es manté a zero.

Les altes mèdiques donades als centres hospitalaris de la demarcació es situen en 3 en l'últim informe del Departament de Salut, totes ells a la Regió Sanitària de Lleida.

Nou brot a Lleida, en una residència de gent gran

El Departament de Salut va detectar a mitjans de la setmana passada unbrot de coronavirus en la residència Castrillón de Lleida, després que 13 dels ancians i 5 treballadors donessin positiu, segons publica el diari Segre i han confirmat a l'ACN fonts de la conselleria. Salut va efectuar proves PCR a usuaris i treballadors després que diverses persones del centre presentessin símptomes compatibles amb la covid-19, que van revelar 18 positius. 4 dels 13 usuaris del geriàtric privat que van donar positiu es troben ingressats en un centre hospitalari. Des del Departament assenyalen que el brot està sota control, ja que s'hagin separat i aïllat els possibles contagis, tal com preveu establert per les autoritats sanitàries.

D'altra banda, des de l'Atenció Primària s'ha reforçat l'assistència a la residència amb infermeres i auxiliars d'infermeria per suplir el personal que es troba de baixa. Així mateix, des de Salut Pública han efectuat formació específica a la plantilla per tal d'aplicar un correcte aïllament i sobre l'ús d'equips de protecció individuals (EPI), segons han indicat fons de la conselleria.

El Govern controla un possible rebrot a Lleida

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts, 23 de juny, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern que l'executiu autonòmic no dubtarà a confinar la zona afectada pel brot de Lleida en cas que els contagis creixin i es descontrolin. Budó ha remarcat, però, que hores d'ara no hi ha cap evidència que això sigui així. 


Comentaris

envia el comentari