Catalunya Diari

Els Bombers treballen en un incendi de vegetació forestal al Segrià

El cos ha hagut d'enviar fins a 30 unitats per extingir les flames i en aquests moments la C-12 resta tallada en ambdós sentits de la marxa

Maials
Els Bombers treballen en un incendi de vegetació forestal al Segrià | Twitter (@bomberscat)

Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dissabte a la tarda per controlar i sufocar un incendi de vegetació forestal que crema a Maials, a la comarca del Segrià. El foc s’ha originat en una zona boscosa i de difícil accés coneguda com el Mas de Noguers i s’ha anat estenent en direcció nord, fins arribat al marge de la C-12, que ha quedat tallada en els dos sentits. La ràpida dispersió de les flames ha estat causada pel vent de marinada, obrint nous focus secundaris que han saltat la via afectada.

A les 20.30 hores, els Bombers informaven que s’hi han traslladat fins a 45 dotacions de Bombers, 34 terrestres i 11 aèries, i que la superfície afectada és d’unes 40 hectàrees. Els Mossos d'Esquadra han activat almenys cinc patrulles per atendre la zona afectada per l'incendi. D'altra banda, Protecció Civil ha informat que el telèfon 112 ha rebut prop d'un centenar de trucades d'alerta arran del foc. Els Agents Rurals també treballen al lloc dels fets.

Dos incendis més provocats per bengales

Aquests dies se sumen diversos factors de risc, com la calor, la poca humitat, el fort vent i els petards. En aquest sentit, el departament d'Interior assenyalava que aquest 22 de juny és «possiblement, el dia més perillós de l'any» pel que fa als incendis. De fet, aquest mateix dissabte s'ha declarat dos incendis més, concretament a Sant Joan Despí i a la Roca del Vallès.

En els dos casos, el foc hauria estat provocat per una bengala, motiu pel qual els Agents Rurals han alertat a les xarxes socials: «No llanceu material pirotècnic prop de terrenys agrícoles. El cereal està sense regar i suposa un gran risc». Sembla, però, que aquests dos incendis a la Catalunya central han estat controlats.


Comentaris

envia el comentari